TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лидерот на германската ЦДУ, Армин Лашет, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

Опсервер - 25.10.2021

– Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...

Лидерот на германската ЦДУ, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

Курир - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...

Лидерот на германската ЦДУ, Армин Лашет, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

Независен - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...

Лидерот на ЦДУ, Армин Лашет денеска се повлекува од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

Нова ТВ - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска и официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува агенцијата ДПА.

Лидерот на германската ЦДУ, Армин Лашет, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

24Инфо - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...

Армин Лашет, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

Lider - 25.10.2021

Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската колешка Ангела Меркел на функцијата канцелар, но на парламентарните избори на 26 септември го постигна најлошиот резултат на ЦДУ досега.

Лидерот на ЦДУ, Армин Лашет, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

CivilMedia - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...

Лидерот на партијата на Меркел се повлече од претходната функција, сега станува пратеник

Денешен - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германската демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...

Лидерот на германската ЦДУ, Армин Лашет, денеска ќе се повлече од функцијата премиер на Северна Рајна Вестфалија

MakPress - 25.10.2021

Армин Лашет, лидерот на германска демохристијанска партија (ЦДУ), денеска официјално ќе поднесе оставка од функцијата премиер на покраината Северна Рајна Вестфалија, јавува ДПА. Лашет, кој во еден момент беше фаворит за наследник на партиската ...