TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најчести имиња во Србија се Софија и Лука

Локално - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Омилено машко име во Србија е Лука, најчесто женско име е Софија

+инфо - 19.07.2019

Софија, инаку, е и најпопуларното име за девојчиња во светски рамки. Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави ...

Овие имиња се најчести во Србија, а многу ги има и во Македонија

Курир - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Најчести имиња во Србија се Софија и Лука

Опсервер - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Најчести имиња во Србија се Софија и Лука

24Инфо - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Најчести имиња во Србија се Софија и Лука

MakPress - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Крштеници на новороденчиња: Во Србија најбројни се Софија и Лука

Денешен - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Овие имиња се најчести во Србија, а многу ги има и во Македонија

Студенти - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...

Овие имиња се најчести во Србија, а многу ги има и во Македонија

Вистина.мк - 19.07.2019

Последниве години во Србија има сè повеќе девојчиња со имињата Ема, Уна, Ања, Теа и Ива, а пак, момчињата носат имиња на апостоли и светци, но и Стефан, Лазар, Филип и Вук, јави Танјуг. Според српскиот Републички завод за статистика, омилено машко ...