TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Г-ѓа Денс“ е милион години постара, отколку што мислеле научниците

Канал5 - 29.06.2022

Фосилите од нашите најрани предци, пронајдени во Јужна Африка, според новото истражување, се милион години постари отколку што се мислеше, што значи дека оделе на Земјата приближно во исто време со нивните источноафрикански братучеди .

Се разгорува дебатата за потеклото на човештвото:Остатоци од пештерска жена милиони години постари отколку што се ...

Вечер Прес - 29.06.2022

Ново истражување го усложнува сегашното разбирање на еволуцијата и заклучоците од кои дошле луѓето. Фосилните остатоци што им припаѓале на најстарите предци на луѓето се многу постари отколку што првично мислеа научниците, покажа новото истражување, ...

Фосилите на некои од најстарите предци на човекот се милион години постари од она што се мислеше

Сакам да кажам - 29.06.2022

Фосилизираните остатоци што им припаѓаат на некои од најстарите предци на човекот се постари одошто научниците мислеле, покажа ново истражување. Фосилите, меѓу кои е и древната пештерска жена наречена Госпоѓица Плес, биле закопани со милениуми во ...

Останките на пештерска жена од „Лулката на човештвото“ се милион години постари отколку што мислевме

Кајгана - 29.06.2022

Фосилизираните остатоци кои припаѓаат на некои од најстарите човечки предци се постари отколку што се мислеше, покажа новото истражување. Фосилите, вклучително и оној што припаѓа на пештерска жена, се закопани со милениуми во јужноафриканските ...