TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филипче: Дополнително ќе се зголемат платите на лекарите специјалисти

Независен - 20.06.2019

Во однос на одливот на кадри продолжуваме со нашите политики за инвестирање во човечкиот капитал после зголемувањето на платите и дежурствата на здравствените работници минатата и оваа година продолжуваме и натаму.

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

Скопје инфо - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

1tv - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември поголема капитација на матичните лекари

Press24 - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

+инфо - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

Сител - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември поголема капитација на матичните лекари

Денешен - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

Локално - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

24Инфо - 20.06.2019

Капитацијата на матичните лекари ќе се зголеми од 1 ноември со што значајно ќе им се излезе во пресрет за да ги надминат пред се финансиските проблеми кои во секојдневниот начин на работење им создаваат проблеми во пристапот што го обезбедуваат за ...

Филипче: Од 1 ноември ќе се зголеми капитацијата на матичните лекари

Канал5 - 20.06.2019

Зголемувањето ќе биде значајно во смисла на тоа проблемите со кои тие се соочуваат многу полесно да ги надминат пред се во обезбедување средно медицински кадар за кој и сега одделуваат одредена сума пари.