TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пад на цената на зејтинот, „Брилјант“ поевтинe за 40 денари

Р.С.Европа - 26.11.2022

Зејтинот е поевтинет, а цената на репроматеријалите мирува, констатираше денеска извршниот директор на „Витаминка“, Сашо Наумоски при денешната посета на премиерот Димитар Ковачевски на фабриката „Брилијант“ во Штип, која е дел од групацијата на ...

(ВИДЕО) Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини ...

Centar - 26.11.2022

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“.

Ковачевски во посета на „Брилијант“: Во полн капацитет се ставни домашните капацитети за производство на прехранбени ...

Centar - 26.11.2022

„Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени производи меѓу кои и маслото за јадење, се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел да се избегнат ...

Ковачевски: Со новиот модел на субвенции ги мотивираме земјоделците да произведуваат повеќе храна

Centar - 26.11.2022

„Досегашниот систем според кој земјоделците добиваа субвенции без да прикажат дека оствариле производство, се заменува со нов „decoupling систем“. Со новиот модел, ги мотивираме земјоделците да произведат повеќе храна, нешто што е многу важно во ...

Ковачевски: Очекувано е намалување на цените на основните прехранбени производи со антикризните мерки

Макфакс - 26.11.2022

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“. „Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени ...

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки

Агротим - 26.11.2022

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“.

Ковачевски во посета на „Брилијант“: Во полн капацитет се ставни домашните капацитети за производство на прехранбени ...

Frontline - 26.11.2022

„Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени производи меѓу кои и маслото за јадење, се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел да се избегнат ...

Ковачевски во посета на „Брилијант“: Во полн капацитет се ставни домашните капацитети за производство на прехранбени ...

Нова ТВ - 26.11.2022

„Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени производи меѓу кои и маслото за јадење, се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел да се избегнат ...

Ковачевски: Влијаеме на намалувањето на цените на основните прехранбени производи

Фактор - 26.11.2022

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски порача дека во овој период на тешка економска криза ...

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки

Zoom - 26.11.2022

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“.

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните владини мерки

Вечер Прес - 26.11.2022

Премиерот, Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“. Ковачевски порача дека во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство ...

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки

Во Центар - 26.11.2022

Претседателот на Владата на Република Македонија Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“. Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за ...

Цената на зејтинот е намалена за 40 денари, од 1 декември се очекува пад на цената на производите за најмалку 10 отсто

360 степени - 26.11.2022

Ковачевски порача дека во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени производи меѓу кои и маслото за јадење, се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел ...

Ковачевски: Намалување на цените на основните прехранбени производи е очекувано со успешните антикризни владини мерки

Бизнис Вести - 26.11.2022

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант” чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка”.

Ковачевски: Со новиот модел на субвенции ги мотивираме земјоделците да произведуваат повеќе храна

Бриф - 26.11.2022

„Досегашниот систем според кој земјоделците добиваа субвенции без да прикажат дека оствариле производство, се заменува со нов „decoupling систем“. Со новиот модел, ги мотивираме земјоделците да произведат повеќе храна, нешто што е многу важно во ...

ОЧЕКУВАМЕ ОСНОВНИТЕ ПРОИЗВОДИ ДА ПОЕВТИНАТ НАЈМАЛКУ 10 ОТСТО Премиерот вели дека повластената струјна тарифа ќе влијае ...

+инфо - 26.11.2022

Од 1 декември оваа година треба да ги видиме првичните резултати на пазарот од оваа мерка. Воедно очекуваме да продолжи намалувањето на цените во интерес на потрошувачите, и според сите параметри реално е да очекуваме намалување за најмалку 10 ...

Ковачевски во посета на „Брилијант“: Во полн капацитет се ставни домашните капацитети за производство на прехранбени ...

Press24 - 26.11.2022

„Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени производи меѓу кои и маслото за јадење, се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел да се избегнат ...

Ковачевски во посета на „Брилијант“: Во полн капацитет се ставни домашните капацитети за производство на прехранбени ...

Бриф - 26.11.2022

„Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени производи меѓу кои и маслото за јадење, се ставени во полн капацитет, а мерките кои што беа донесени од Владата имаат за цел да се избегнат ...

Ковачевски: Од 1 декември ќе се видат резултатите од мерките на владата

Lider - 26.11.2022

Претседателот на Владата , Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“. Ковачевски порача дека во овој период на тешка економска криза домашните капацитети ...

Ковачевски: Очекувано е намалување на цените на основните прехранбени производи со антикризните мерки

MTM - 27.11.2022

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Штип ја посети фабриката за масло „Брилијант“ чие производство е рестартирано од страна на АД „Витаминка“. „Во овој период на тешка економска криза домашните капацитети за производство на основни прехранбени ...