TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Песокот на пустината Негев 1.200 години криел џамија (ВИДЕО)

USB - 22.07.2019

Археолозите соопштија дека во Израел откриле остатоци од една од најстарите рурални џамии на светот, изградена во време кога исламот дошол во светата земја. Израелската агенција за антиквитети проценува дека џамијата, откриена пред новите градби во ...

Во израелска пустина откриена една од првите џамии на светот

Сакам да кажам - 21.07.2019

Една од најраните познати џамии на светот, изградена пред 1.200 години, беше откриена од археолози во израелската пустина Негев. Остатоците, кои датираат од седми или осми век, се ископани кај градот Рахат.