TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вучиќ: Србите, Македонците и Албанците се вредни како Германците,Французите и Италијанците

Канал5 - 01.08.2021

Српскиот претседател Александар Вучиќ оцени дека, во околности кога ЕУ нема јасна стратегија кон Западен Балкан, регионалната иницијатива Отворен Балкан претставува голема можност, надеж и обврска за трите земји да создадат подобра и поинаква иднина.

Вучиќ за „Политика“: Србите, Албанците и Македонците не се помалку паметни од Французите, Германците и Италијанците

Слободен Печат - 01.08.2021

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ: Во ЕУ нè препознаваат по ајварот, сега ќе нè запознаат и со „Отворен Балкан“

360 степени - 01.08.2021

Во авторски текст за српскиот весник „Политика“, претседателот на Србија, Александар Вучиќ, порачува дека иницијативата „Отворен Балкан“ со македонскиот и албанскиот премиер, Зоран Заев и Еди Рама, ќе успее токму поради тоа што е нивна идеја, а не ...

Александар Вучиќ: Отворен Балкан е историски чекор за регионот

Денешен - 01.08.2021

Претседателот на Србија Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ за Политика: Отворен Балкан е историски чекор за регионот

Република - 01.08.2021

Претседателот на Србија Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ за Политика: Отворен Балкан е историски чекор за регионот

Опсервер - 01.08.2021

Претседателот на Србија Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ: Отворен Балкан е историски чекор за регионот

Сител - 01.08.2021

Претседателот на Србија Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ за Политика: Отворен Балкан е историски чекор за регионот

Вечер Прес - 01.08.2021

Претседателот на Србија Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ за Политика: Отворен Балкан е историски чекор за регионот

24 Вести - 01.08.2021

Претседателот на Србија Александар Вучиќ оцени дека Србија мора да биде отворена, подготвена за соработка и да ја прифати секоја шанса за економски раст, инфраструктурнo поврзување и размена на идеи, поради што проектот „Отворен Балкан“ претставува ...

Вучиќ: Србите, Македонците и Албанците се вредни како Германците,Французите и Италијанците

Press24 - 01.08.2021

Српскиот претседател Александар Вучиќ оцени дека, во околности кога ЕУ нема јасна стратегија кон Западен Балкан, регионалната иницијатива Отворен Балкан претставува голема можност, надеж и обврска за трите земји да создадат подобра и поинаква иднина.

„Отворен Балкан“: Кој има корист од оваа „мини ЕУ“ на Балканот?

Опсервер - 01.08.2021

1 август 2021 China Global Television Network (автор Никола Миковиќ) Сфаќајќи дека нивните земји нема наскоро да се приклучат на Европската унија, лидерите на Србија, Северна Македонија и Албанија започнаа свој процес на економска интеграција.

„Отворен Балкан“: Кој има корист од оваа „мини ЕУ“ на Балканот?

Вечер Прес - 01.08.2021

China Global Television Network (автор Никола Миковиќ) Сфаќајќи дека нивните земји нема наскоро да се приклучат на Европската унија, лидерите на Србија, Северна Македонија и Албанија започнаа свој процес на економска интеграција.

„Отворен Балкан“: Кој има корист од оваа „мини ЕУ“ на Балканот?

MakPress - 01.08.2021

Сфаќајќи дека нивните земји нема наскоро да се приклучат на Европската унија, лидерите на Србија, Македонија и Албанија започнаа свој процес на економска интеграција. На 29 -ти јули, во главниот град на Македонија, Скопје, српскиот претседател ...