TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бајрами: Изборниот ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности

А1 On - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.

ЈО истражува: евентуален поткуп во Делчево, поставувале водомери во неколку населени места

Телма - 24.04.2024

Претседателот на Комисијата задолжена да ги следи нерегуларностите на претседателските избори Џелал Бајрами, се обрати на денешната прес конференцијата и изјави дека денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности.

Обвинителот Бајрами: Изборниот процес поминува без поголеми нарушувања

Фокус - 24.04.2024

Согласно информациите добиени од јавните обвинителства низ целата држава, денешниот изборен ден на кој се гласа во првиот круг од изборите за Претседател на Република Северна Македонија до овој момент поминува мирно и без поголеми нарушувања на ...

Заокружил, па гласачкото ливче му го покажал на набљудувач од партијата пред да го пушти во кутијата

Слободен Печат - 24.04.2024

Во Јавното обвинителство Радовиш денеска стигнала пријава дека во селото Бучим, гласач пред да го пушти гласачкото ливче во кутијата го покажал на набљудувач од политичка партија, информираше јавниот обвинител Џељал Бајрами кој е претседател на ...

Изјава на јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Комисијата на ЈОРСМ за следење на евентуални кривични дела ...

Нова ТВ - 24.04.2024

„Согласно информациите добиени од јавните обвинителства низ целата држава, денешниот изборен ден на кој се гласа во првиот круг од изборите за Претседател на Република Северна Македонија до овој момент поминува мирно и без поголеми нарушувања на ...

Изјава на јавниот обвинител Бајрами, претседател на Комисијата на ЈОРСМ за следење на евентуални кривични дела поврзани ...

24Инфо - 24.04.2024

„Согласно информациите добиени од јавните обвинителства низ целата држава, денешниот изборен ден на кој се гласа во првиот круг од изборите за Претседател на Република Северна Македонија до овој момент поминува мирно и без поголеми нарушувања на ...

ОЈО истражува дали во Делчево се поткупувале гласачи со поставување водомери

Press24 - 24.04.2024

Јавното обвинителство соопшти дека до овој момент гласањето поминува мирно и без поголеми нарушувања на изборниот процес. Досега отворени се два предмети, а едниот е поради сомневање за потпук во Делчево.

БАЈРАМИ: Во Бучим гласач го покажал ливчето на набљудувач пред да го пушти во кутијата

Фактор - 24.04.2024

Денешниот изборен ден на кој се гласа во првиот круг од изборите за Претседател на Република Северна Македонија до овој момент поминува мирно и без поголеми нарушувања на изборниот процес, изјави обвинителот Џелаљ Бајрами.

Сомнеж за предизборен поткуп во еден град - Обвинителот Џељаљ Бајрами со изјава за изборниот процес

Скопје инфо - 24.04.2024

- Согласно информациите добиени од јавните обвинителства низ целата држава, денешниот изборен ден на кој се гласа во првиот круг од изборите за Претседател на Република Северна Македонија до овој момент поминува мирно и без поголеми нарушувања на ...

Бајрами: Изборниот ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности

Либертас - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.

ЈО: Сомнеж за поткуп во Делчево и неправилности во селото Бучим

Мета - 24.04.2024

Од ОЈО Радовиш денеска известија за настан во селото Бучим, кога гласач пред да го пушти гласачкото ливче во кутијата го покажал на набљудувач од политичка партија, рече јавниот обвинител Џељаљ Бајрами Согласно информациите добиени од јавните ...

Бајрами: Изборите без поголеми нерегуларности, се проверува поткуп со бесплатно инсталирање водомери

Независен - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.

Јавниот обвинител Џељаљ Бајрами: Се проверуваат наводите за евентуално сторено кривично дело „поткуп при избори и ...

Локално - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.

Се истражува евентуален поткуп при избори и гласање во „Комуналец“, вели Бајрами

МКД - 24.04.2024

Изјава на јавниот обвинител Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против ...

Бајрами: Изборниот ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности

Алсат-М - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.

Бајрами: Изборниот ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности

Република - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.

ОЈО Делчево испитува можем изборен поткуп, дали бесплатно се ставани водомери

Скопје1 - 24.04.2024

„Согласно информациите добиени од јавните обвинителства низ целата држава, денешниот изборен ден на кој се гласа во првиот круг од изборите за Претседател на Република Северна Македонија до овој момент поминува мирно и без поголеми нарушувања на ...

Бајрами: Изборниот ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности

365 - 24.04.2024

Денешниот изборен ден се одвива без поголеми нарушувања и нерегуларности, изјави јавниот обвинител Џељаљ Бајрами, претседател на Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето.