Красаткиот кромид за зимница можеби е најлесниот рецепт од сите, а уште подобро од сè е што не мора да го чекате две недели да отстојува, туку може уште истиот ден да се јаде. Ова е зимница која може да се јаде откако ќе отстои неколку часови.
Кога ќе дојде студеното време, она што најмногу ни недостасува, покрај сонцето, е вкусното овошје и зеленчук. Затоа, нашите мудри баби ја измислиле зимницата, па можеме да уживаме во одредени плодови и во текот на зимата.
Богат ручек. Брзо се подготвува и толку е вкусен… Состојки: 600 гр компири 2 моркови 2-3 зелени пиперки 1/2 тиквица 1 домат малку брокула 1/2 корен целер црвена слатка мелена пиперка печена лута пиперка листови магдонос масло лук бибер Начин на ...
Еве како да направите вкусен компир паприкаш… Состојки: 3-4 главици кромид 1 пиперка бабура 2 поголеми домати 2-2,5 кг пилешко месо 2-2,5 кг компири 1 морков листови магдонос 3 лажици ајвар 1 лажица ситна црвена пиперка сув зачин сол 100 мл масло ...
Време е за подготовка на зимница. Ако сте љубители на кисела зелка и секоја година ја подготвувате, испробајте го овој рецепт за полнети пиперки - сигурно ќе ви се допаднат. Потребни состојки: - 3-4 кг. кисела зелка - 5-6 кг. жолти пиперки - 5 л.
Ајварот е незаменлив дел од зимницата и зимата и омилен во многу домови. Зошто ајварот не излегол добро? Десет големи грешки што многумина ги прават! Погледнете за што станува збор! На некои им одговара лут, на други благ, некои со модри патлиџани, ...
Ова јадење брзо се подготвува и ја задоволува желбата за пица. Здраво е и ниско калорично, па слободно може да уживате во вкусот. Потребно: Подготовка: Излупете ги тиквицата и модриот патлиџан, па исечете ги на ленти и ставете ги на хартија.
Есента носи бројни јадења кои се карактеристични за тоа време, а посебна есенска мусака ќе ги разубави вашите дождливи денови и ќе ве маѓепса со својот вкус. Многу лесно се подготвува, како и сите нејзини варијанти, сите состојки веќе ги имате дома, ...
Состојки: – 12 црвени пиперки – 350 грама кравјо сирење – 4 јајца – 1 лажица брашно по потреба – 1 домат – ¼ магдонос од китката, ситно сечкан – масло – сол Подготовка: Измијте ги пиперките, излупете ги и добро исчистете ги од семето.