TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

Сител - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Пендаровски на самитот „Македонија 2025“: Младите мора, првата шанса за успех да ја добијат дома

еМагазин - 14.11.2019

„Македонија 2025“ од самите свои почетоци пред повеќе од десет години работи на поврзување на бизнисите од земјава и странство, помага во развивање на лидерски вештини со цел да се придонесе за економскиот развој на земјата.

Самит „Македонија 2025”: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

Канал5 - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Пендаровски на Самит Македонија 2025: Не граѓаните им е доста од чекање!

Фокус - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Пендаровски: Не граѓаните им е доста од чекање

Press24 - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот (ВИДЕО)

Локално - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

24Инфо - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Пендаровски: На бизнис заедницата и на граѓаните им е доста од чекање

Слободен Печат - 14.11.2019

На годинешниов самит „Македонија 2025" се собрани успешни менаџери, бизнисмени, претставници од државните институции, дипломати, членови на академската заедница. Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, се обрати на ...

Пендаровски на Самит Македонија 2025: Не граѓаните им е доста од чекање!

Алфа - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

CivilMedia - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

Опсервер - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Пендаровски: На бизнисот и граѓаните им е доста од чекање

МКД - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Самит Македонија 2025: Да се слуша гласот на бизнисот, младите да се задржат во земјава

+инфо - 14.11.2019

Низ серијата политики што ги креиравме треба да испратиме заедничка порака дека ние сме подготвени да бидеме економски хаб овде во Европа, рече Заев. Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе ...

Пендаровски: На граѓаните им е доста од чекање

Expres - 14.11.2019

„Без владеење на правото, доверба во институциите и нивно непристрасно и професионално функционирање нема подобрување на бизнис климата. Свесен сум дека оваа фраза ја повторуваме и дека на бизнисот и граѓаните им е доста од чекање“, изјави денеска ...

Самит Mакедонија 2025: Да се инвестира во младите

Телма - 14.11.2019

Неопходно е продолжување на борбата против корупцијата, целосно владеење на правото, доследна примена на законите. Бизнисите од своја страна треба да го креваат гласот и да даваат иницијативи.

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

Вечер Прес - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите и да се слуша гласот на бизнисот

MakPress - 14.11.2019

Во државата има услови, политичка волја и посветеност од сите за економски развој во кој клучни ќе бидат младите кои треба да останат тука и да ги искористат можностите за личен и за општествен развој.

Заев и Пендаровски на Самит Македонија 2025: Да се инвестира во младите

Независен - 14.11.2019

Неопходно е продолжување на борбата против корупцијата, целосно владеење на правото, доследна примена на законите. Бизнисите од своја страна треба да го креваат гласот и да даваат иницијативи.

Пендаровски на Самит Македонија 2025: На бизнисот и граѓаните им е доста од чекање!

365 - 14.11.2019

„Македонија 2025“ од самите свои почетоци пред повеќе од десет години работи на поврзување на бизнисите од земјава и странство, помага во развивање на лидерски вештини со цел да се придонесе за економскиот развој на земјата.