TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАУЧНИЦИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ: Може да ни се повтори леденото време

Кумановски м. - 02.06.2020

На крајот на последното ледено време, ледените плочи на Антарктикот се повлекувале со брзина од 50 метри на ден, што е околу 10 пати побрзо од денес, утврдиле британските научници. Во студијата на Институтот за истражување Скот Полар на ...

Научниците за Антарктикот: Можно е повторување на сценариото за последната ледена доба

Либертас - 02.06.2020

Кон крајот на последната ледена доба, ледените плочи на Антарктикот се повлекувале со брзина од 50 метри на ден, што е околу 10 пати побрзо од денес, откриле британските научници. Студијата, предводена од Институтот за истражување Скот Полар на ...

На крајот од последната ледена доба на Антарктикот мразот се повлекувал со брзина од 50 метри дневно

Факултети - 02.06.2020

Ледените плочи на Антарктикот се повлекувале со брзина од 50 метри на ден кон крајот на последната ледена доба, што е десет пати побрзо отколку денес, заклучија британските научници. Проучувајќи ги моделите од гребените од морското дно околу ...

Зелен снег на Антарктикот (ВИДЕО)

ММС - 31.05.2020

Зелениот снег настанал со цветање на алгите на Антарктикот, научниците велат дека оваа појава ќе продолжи да се шири како што ќе растат температурите што се последица на климатските промени, откако ја направиле првата мапа од тие организми ни ...

Научниците за Антарктикот: Можно е повторување на сценариото за последната ледена доба

Вечер Прес - 02.06.2020

Кон крајот на последната ледена доба, ледените плочи на Антарктикот се повлекувале со брзина од 50 метри на ден, што е околу 10 пати побрзо од денес, откриле британските научници. Студијата, предводена од Институтот за истражување Скот Полар на ...