TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На местото на Универзална ќе се прави современ парк

Канал5 - 27.07.2020

Град Скопје распиша конкурс со кој бара идејно решение за изградба на парк и отворена летна сцена за концерти и други настани на местото на сегашна Универзална Сала. Иницијативата доаѓа од Асоцијацијата на архитекти на Македонија, предлог е новата ...

Петре Шилегов, „Скопје 2014“ требаше да се урива, а не Универзална сала!

+инфо - 27.07.2020

Универзална сала во Скопје ќе се урива, од новиот објект абер нема, а на местото на стариот ќе никне парк. Тоа е, накусо, веста што разлути многу луѓе, кои на социјалните мрежи жестоко ги критикуваат намерите на градоначалникот Петре Шилегов.

Универзална сала ќе се урива, а на местото на стариот објект  ќе никне парк

Локално - 27.07.2020

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град ...

Сите детали: Ќе се урива Универзална сала, летна сцена со парк на нејзиното место

еМагазин - 27.07.2020

Град Скопје распиша конкурс за избор на идејно архитектонско и хортикултурно решение за отворена летна сцена со парк „Универзална“ во Општина Центар на местото каде што сега се наоѓа Универзалната сала.

Универзална сала станува парк со мала летна сцена

Независен - 27.07.2020

Фото: Б. Грданоски Град Скопје распиша конкурс за идејно-архитектонско решение за мала отворена летна сцена со парк, на местото на Универзална сала во Скопје. Според условите наведени во конкурсот, дизајнот треба да се одликува со функционалност и ...

На местото на Универзална сала – мала летна сцена и парк

Вечер Прес - 27.07.2020

Според конкурсот, за да се задржи духот на местото и овој простор да остане во колективната меморија на граѓаните, се препорачува авторите во своите конкурсни трудови да направат дизајн кој ќе има елементи на реминисценција на постојната Универзална ...

Важно се гради: Шилегов ќе ја урива Универзална и ќе прави нова, а граѓаните од Буњаковец кој ги прашува

Вечер Прес - 27.07.2020

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град ...

Град Скопје распиша конкурс за парк со летна сцена на местото на Универзална сала

Сакам да кажам - 27.07.2020

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град ...

ШИЛЕГОВ ЌЕ ПРАВИ ОТВОРЕНА ЛЕТНА СЦЕНА НА МЕСТОТО НА УНИВЕРЗАЛНА: Објавен конкурсот

Фактор - 27.07.2020

Конкурс за избор на идејно архитектонско и хортикултурно решение за отворена летна сцена со парк „Универзална“, објавил град Скопје пред три дена. Колку ќе чини реализацијата на проектот не се открива во огласот, затоа што сега се избира идејното ...

Парк со летна сцена на местото на Универзална сала

Скопје инфо - 27.07.2020

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град ...

На местото на Универзална сала – парк и мала летна сцена

Нетпрес - 27.07.2020

Градските власти решија да го осмислат просторот кај Универзална сала. Веќе е распишан конкурс за избор на идејно-архитектонско решение за мала отворена летна сцена со парк „Универзална“, на местото на постојната Универзална сала, простор кој е дел ...

Наместо да ја реновира Универзална сала, Шилегов ќе прави летна сцена

Република - 27.07.2020

Конкурс за избор на идејно архитектонско и хортикултурно решение за отворена летна сцена со парк „Универзална“, објавил град Скопје пред три дена. Колку ќе чини реализацијата на проектот не се открива во огласот, затоа што сега се избира идејното ...

Град Скопје објави конкурс за идејно решение за парк и летна сцена на местото на Универзална сала

Либертас - 27.07.2020

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град ...

НАМЕСТО ДА СЕ РЕНОВИРА УНИВЕРЗАЛНА, распишан конкурс за летна сцена

Вечер - 27.07.2020

Конкурс за избор на идејно архитектонско и хортикултурно решение за отворена летна сцена со парк „Универзална“, објавил град Скопје пред три дена. Колку ќе чини реализацијата на проектот не се открива во огласот, затоа што сега се избира идејното ...