TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Турција со најдолга велосипедска патека во светот (ВИДЕО)

24auto - 09.08.2020

Турција и официјално може да се пофали дека ја има најдолгата велосипедска патека во светот. Станува збор за новоизградена патека која се наоѓа долж медитеранскиот брег на Турција. Оваа велосипедска патека ги поврзува Самандаг и Арсуз, градови во ...

Во Турција направена велосипедска патека долга 26 километри

ММС - 08.08.2020

Многумина кои сакаат да возат велосипед се одлучуваат за возење во природа и уживање во прекрасниот поглед. Една од таквите патеки е и онаа во Хатај, во Турција, на делницата Самандаг-Арсуз, долга 26 километри, која се простира долж брегот, објавува ...