TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали месото е исправно ? Едноставен тест од пет секунди со кој ќе проверите

Скопје24 - 12.08.2020

Свежината на месото најлесно ќе ја оцените по неговата боја, текстура и најмногу по мирисот. Расипливоста на храната во летните месеци е дури и поактуелна од вообичаеното, а посебно внимание се посветува на месото.

Кобна грешка на многу готвачки: Ако го правите ова со пилешкото месо, го ризикувате здравјето!

Убавина и Здравје - 11.08.2020

Сировото пилешко честопати е преполно со бактерии, како салмонела и хеликобактерии, а миењето со вода никако не помага да се ослободите од нив Пилешкото е еден од омилените видови месо во многу домови, но многу домаќинки прават една грешка при ...

Кобна грешка на многу готвачи: Ако го правите ова со пилешкото месо, го ризикувате здравјето

Курир - 11.08.2020

Свежото пилешко честопати е преполно со бактерии, како салмонела и хеликобактерии, а миењето со вода никако не помага да се ослободите од нив Пилешкото е еден од омилените видови месо во многу домови, но многу домаќинки прават една грешка при ...

Голема грешка на многу готвачи: Ако го правите ова со пилешкото месо, го ризикувате здравјето!

Скопје24 - 11.08.2020

Свежото пилешко честопати е преполно со бактерии, како салмонела и хеликобактерии, а миењето со вода никако не помага да се ослободите од нив. Тоа е еден од омилените видови месо во многу домови, но многу домаќинки прават една грешка при ...

Кобна грешка на многу готвачи: Ако го правите ова со пилешкото месо, го ризикувате здравјето

Пулс24 - 11.08.2020

Свежото пилешко честопати е преполно со бактерии, како салмонела и хеликобактерии, а миењето со вода никако не помага да се ослободите од нив Пилешкото е еден од омилените видови месо во многу домови, но многу домаќинки прават една грешка при ...

Фатална грешка на многу готвачи: Ако го правите ова со пилешко, го ризикувате вашето здравје!

Попара - 10.08.2020

Пилешкото е еден од најпопуларните видови на месо во многу домови, но многу домаќинки прават една грешка при подготовката, што може да биде опасно за здравјето. Имено, пред да бидат „фрлени“ на печење, тие најпрво го мијат пилешкото под проток вода, ...