TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерот за култура и рускиот амбасадор си ветија дека ќе ја продолжат и надградат традиционалната соработка меѓу ...

CivilMedia - 18.07.2019

Министерот за култура, Хусни Исмаили, соопшти дека имал средба со рускиот амбасадор, Сергеј Баздникин. Во соопштението, македонскиот министер за култура се пофали дека, заедно со рускиот амбасадор, „ја потенцирале досегашната одлична соработка во ...

Денови на македонската култура во Руската Федерација

Руска реч - 18.07.2019

На денешната средба меѓу министерот за култура на Република С. Македонија Хусни Исмаили и амбасадорот на Руската Федерација Сергеј Баздникин најавена манифестацијата „Денови на македонската култура во Руската Федерација“ чие одржување се планира до ...

Средба на министерот Исмаили со амбасадорот на Руската Федерација, Баздникин

24Инфо - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација во нашата земја, Сергеј Баздникин. На средбата, министерот Исмаили и амбасадорот Баздникин ја подвлекоа досегашната одлична соработка ...

Продлабочување на соработката со Албанија во областа на културата

Макфакс - 18.07.2019

Потребата од натамошно продлабочување на соработката помеѓу Македонија и Албанија во областа на културата, беше во фокусот на средбата што денеска ја остварија министерот за култура Хусни Исмаили и албанскиот амбасадор во нашата земја, Фатос Река.

Министерот Исмаили разговараше со рускиот амбасадор за културната соработка меѓу двете земји

Макфакс - 18.07.2019

Министерот за култура, Хусни Исмаили, во својот кабинет оствари средба со рускиот амбасадор Сергеј Баздникин. Како што информираат од кабинетот на министерот Исмаили, тој и амбасадорот Баздникин ја подвлекле досегашната одлична соработка во делот на ...

Средба на министерот Хусни Исмаили со албанскиот амбасадор Фатос Река

Бизнис Вести - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска оствари средба со албанскиот амбасадор во нашата земја, Фатос Река. На средбата, Исмаили и Река разменија мислења за досегашната успешна соработка во областа на културата меѓу Република Северна Македонија ...

Исмаили- Баздникин: Македонско-руското партнерство и понатаму ќе продолжи да се развива и да се унапредува

Press24 - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин. На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната ...

Mинистерот за култура Исмаили се сретна со албанскиот амбасадор Река

MakPress - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска се сретна со албанскиот амбасадор во земјава Фатос Река. На средбата, како што соопшти Министерството за култура, Исмаили и Река размениле мислења за досегашната успешна соработка во областа на културата ...

Министерот за култура, Исмаили, на средба со рускиот амбасадор Баздникин

CivilMedia - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска се сретна со амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин, јавува МИА . На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната одлична ...

Министерот за култура Исмаили ќе ја продлабочува соработката со Албанија

Вечер - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили, вчера, имаше средба со албанскиот амбасадор во земјава Фатос Река, на која се разменети мислења за досегашната успешна соработка во областа на културата, како и за потребата од нејзино продлабочување.

Средба на министерот Исмаили со рускиот амбасадор Баздникин

Нетпрес - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин. На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната ...

Средба на министерот Исмаили со рускиот амбасадор Баздникин

Сител - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин. На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната ...

Средба на министерот Исмаили со рускиот амбасадор Баздникин

MakPress - 18.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин. На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната ...

Средба на министерот Исмаили со рускиот амбасадор Баздникин

Денешен - 18.07.2019

На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната одлична соработка во делот на културата меѓу двете земји, која досега резултираше со реализација на повеќе квалитетни содржини со кои ...

Министерот Исмаили разговараше со рускиот амбасадор за културната соработка меѓу двете земји

Точка - 18.07.2019

Министерот за култура, Хусни Исмаили, во својот кабинет оствари средба со рускиот амбасадор Сергеј Баздникин. Како што информираат од кабинетот на министерот Исмаили, тој и амбасадорот Баздникин ја подвлекле досегашната одлична соработка во делот на ...

Средба на министерот Исмаили со рускиот амбасадор Баздникин

Опсервер - 19.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација, Сергеј Баздникин. На средбата, како што се наведува во соопштението на Министерството, Исмаили и Баздникин ја потенцирале досегашната ...

Средба на министерот Исмаили со амбасадорот на Руската Федерација, Баздникин

Бизнис Вести - 19.07.2019

Министерот за култура Хусни Исмаили вчера во својот кабинет оствари средба со амбасадорот на Руската Федерација во нашата земја, Сергеј Баздникин. На средбата, министерот Исмаили и амбасадорот Баздникин ја подвлекоа досегашната одлична соработка во ...