TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Задоволни ли се синдикатите и бизнис заедницата од новите мерки за помош?

Сител - 27.09.2020

Владата скрои пакет по терк на бизнисот. Газдите задоволни што голем дел од нивните барања се вградени во новиот сет мерки. Ковид кризата серозно им ја наруши ликводноста им ги намали нарачките за скоро 30%, производството им паѓа, приходите им се ...

ССМ задоволни од мерките - газдите кривично ќе одговараат ако не ја исплатат платата

24 Вести - 27.09.2020

Сојузот на Синдикатот на Македонија се задоволни од мерките. Претседателот Дарко Димовски за тв 24 рече дека се заострени заштитните механизми..кај субвенционирање на платите се вметнува кривична одговорност за работодавачаите доколку тие не им ги ...

Задоволни ли се синдикатите и бизнис заедницата од новите мерки за помош?

4NEWS - 27.09.2020

Владата скрои пакет по терк на бизнисот. Газдите задоволни што голем дел од нивните барања се вградени во новиот сет мерки. Ковид кризата серозно им ја наруши ликводноста им ги намали нарачките за скоро 30%, производството им паѓа, приходите им се ...