Во сад ставете ја водата, треба да биде млака, шеќерот и квасецот промешајте додека да се растопи квасецот и шеќерот. Додадете го и маслото и додавајте брашно додека да добиете средно глатко и мазно тесто. Оставете го да стаса тестото.
Вака подготвените палачинки може да се јадат и наредниот ден. Состојки: 200 гр брашно 200 мл млеко 200 мл кисела вода 2 лажици масло 1 ванилин шеќер кора од 1 лимон прстофат сол 1 јајце 1 белка Начин на подготовка: Со миксер разамтете млеко и јајце ...
Една идеа за појадок кој е многу вкусен Млекото се загрева и во него се става квасецот и шекерот да стои 15 минути. Во длабок сад се става брашното, јајцата и солта а потоа се додава и млекото со кавасецот и 2 супени лажици маслото.
Солените палачинки се совршен меѓуоброк кој сите го обожаваат! Состојки: 1 јајце 200 мл млеко 2-3 лажици брашно масло 1 шише Состојки за фил: 100 гр сирење 1 јајце 1 лажица брашно малку млеко листови магдонос Начин на подготовка: Направете тесто за ...
Десерт кој ќе ве маѓепса! Пробајте го овој руски велигденски колач… Состојки: 2 жолчки 130 гр шеќер 1 кесичка ванилин шеќер 50 гр маргарин 450 гр ела сирење 180 гр кисела павлака 350 гр суво овошје Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО ...
Овој тарт со праски можеби ќе биде вашиот омилен десерт за оваа сезона. Загрејте ја рерната на 200 степени Целзиусови, а тавата за печење премачкајте ја со путер. Во сад ставете ги бадемите, брашното, шеќерот, солта и путерот и измешајте ги со ...
Велигденскиот венец со суво грозје е традиционален во повеќе земји за оваа пригода, се разбира и во Македонија, и ако до сега не сте го подготвиле, пробајте го нашиот проверен рецепт. Потребни намирници: 500 грама брашно, 1 свеж квасец, 250 ...
Ако сакате да внесете вистинско празнично задоволство на велигденската трпеза, пробајте го овој едноставен рецепт. Намирници – 1 кг брашно, 3 јајца плус 2 жолчки, 250 грама шеќер, 2 ванилин шеќер, 3 изрендани кори од портокал, 1 изрендана кора од ...
Вака приготвените палачинки може да ги јадете и наредниот ден Тајната на палачинките што се меки и воздушести како пена не е толку во составот колку што е во еден трик. Еве за што станува збор… Со миксер изматете млеко и јајце, па додајте кисела ...
Овој сладок омлет може да го јадете во секој дел од денот, а во комбинација со свежо овошје, шлаг или, пак, чоколадо ќе добиете незаборавно слатко задоволство… За омлетот: 3 јајца 100 г шеќер 1 ванилин шеќер 50 г нишесте изрендана кора од портокал ...
Направете два тркалезни пандишпани. За еден пандишпан ви се потребни: 5 јајца 5 лажици шеќер 5 лажици брашно 1 прашок за пециво Начин на подготовка : Загрејте ја рерната на 200-220 степени.
Овој сладок омлет може да го јадете во секој дел од денот, а во комбинација со свежо овошје, шлаг или, пак, чоколадо ќе добиете незаборавно слатко задоволство… За омлетот: 3 јајца 100 г шеќер 1 ванилин шеќер 50 г нишесте изрендана кора од портокал ...
Овој сладок омлет може да го јадете во секој дел од денот, а во комбинација со свежо овошје, шлаг или, пак, чоколадо ќе добиете незаборавно слатко задоволство. Потребно е: за омлетот: 3 јајца 100 г шеќер 1 ванилин шеќер 50 г нишесте изрендана кора ...