TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Водостојот на Преспанското Езеро е намален 2,14 метри, а од вчера порасна за 1 сантиметар

МКД - 23.04.2024

Водостојот на Преспанското Езеро е понизок за 2,14 метри во однос на повеќегодишниот просек за април, а од вчера до утрово е зголемен за 1 сантиметар, измери Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР). Фото: П.Џ.

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Курир - 23.04.2024

Водостоите на реките во земјава се пониски од просечните со исклучок на реката Струмица на мерното место кај Сушево каде нивото е за осум сантиметри повисоко од просечното. За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Бизнис Вести - 22.04.2024

– За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Охридското и Преспанското Езеро забрзано се загреваат, што може да биде погубно за живиот свет

Во Центар - 21.04.2024

Зголемувањето на температурата во Охридското Езеро може да има погубно влијание, но покритично е со Преспанското Езеро Зголемувањето на температурата на водата во Охридското Езеро долгорочно може да има погубно влијание врз живиот свет, флората и ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Н.Македонија - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Канал5 - 22.04.2024

Понизок од просечниот е и водостојот на речиси сите реки во земјава. За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Бриф - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Курир - 22.04.2024

Со тоа, водостојот на двете езера е повисок од просечниот за април и тоа за два сантиметра кај Охридското, односно за 1,46 метри кај Дојранското Езеро. Нивото, пак, на Преспанското Езеро е за 2,15 метри пониско од просечното и е еден сантиметар под ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Нова ТВ - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Агротим - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридско Езеро

OhridNews - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Нетпрес - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

ТВ21 - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Слободен Печат - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро

Телма - 22.04.2024

За по еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското и на Дојранското Езеро во споредба со вчера, а нивото на Преспанското Езеро е исто како вчерашното, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Бизнис Вести - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Press24 - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Сител - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Нетпрес - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Агротим - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Телма - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

Слободен Печат - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...

Зголемен водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро

Канал5 - 23.04.2024

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро во споредба со вчера, додека нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното. Сепак, според последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи ...