TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ивана Васева, кураторка: Потребна ни е промена на застарените сфаќања за уметноста

Р.С.Европа - 20.04.2021

Од 21 до 29 април ќе биде одржано 15-то биенално издание на манифестацијата на која се доделува наградата ДЕНЕС за млад уметник до 35 годиншна возраст, а чии организатори се Факултет за работи што не се учат - ФР~У во соработка со Центар за ...

Награда „Денес“: Четири кандидатки за уметнички престој во Њујорк

Слободен Печат - 20.04.2021

Организациите „Факултет за работи што не се учат“ (ФР~У) Битола/ Скопје и Центарот за современи уметности – Скопје, по петнаесетти пат го организираат процесот за доделување на наградата „Денес“ за млад(а) визуел(е)на уметни(к)чка во Северна ...

ДЛУМ ја отвори изложбата „Цртеж-Експериментален цртеж“

PressingTV - 20.04.2021

Друштвото на ликовни уметници на Македонија под покровителство на Министерството за култура денес ја отвори изложбата „Цртеж – Експериментален цртеж“ во Уметничкиот Центар АРТ ХАБ, ГТЦ 2 кат локал 306, во Скопје, која што љубителите на уметноста ќе ...

ДЛУМ „Цртеж – Експериментален цртеж“ 2021

Екран - 20.04.2021

Друштвото на ликовни уметници на Македонија под покровителство на Министерството за култура на Р.С.Македонија, денес 20.04.2021 година ја отвори изложбата „Цртеж – Експериментален цртеж“ во Уметничкиот Центар АРТ ХАБ, ГТЦ 2 кат локал 306, во Скопје ...

Изложбата на ДЛУМ „Цртеж – експериментален цртеж“ отворена до 30 април

Опсервер - 20.04.2021

– Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) денеска во Уметничкиот центар Арт хаб во ГТЦ ја отвори изложбата „Цртеж – експериментален цртеж“, која ќе може да се посети до крајот на месецов, од понеделник до петок од 9 -17 часот.

„Експериментален цртеж“ – отворена изложба на 31 автор во АРТ ХАБ

Радио МОФ - 20.04.2021

Од денеска е отворена изложбата „Цртеж – Експериментален цртеж“ во Уметничкиот Центар АРТ ХАБ во ГТЦ којашто љубителите на уметноста ќе може да ја разгледаат до 30 април. Организатор е Друштвото на ликовни уметници на Македонија под покровителство ...

Изложбата на ДЛУМ „Цртеж – експериментален цртеж“ отворена до 30 април

Независен - 20.04.2021

Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) денеска во Уметничкиот центар Арт хаб во ГТЦ ја отвори изложбата „Цртеж – експериментален цртеж“, која ќе може да се посети до крајот на месецов, од понеделник до петок од 9 -17 часот.

Изложбата на ДЛУМ „Цртеж – експериментален цртеж“ отворена до 30 април

MakPress - 20.04.2021

Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) денеска во Уметничкиот центар Арт хаб во ГТЦ ја отвори изложбата „Цртеж – експериментален цртеж“, која ќе може да се посети до крајот на месецов, од понеделник до петок од 9 -17 часот.