TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Планинарите ја чистеа Лешница од смет и протестираа против изградбата на мали хидроцентрали

Сакам да кажам - 27.09.2020

Месноста Лешница на Шар Планина многумина ја сметаат за еден од најубавите предели на оваа планина. Ако порано до Лешница се доаѓаше само пешки или со теренско возило, сега, поради патот што е направен заради изградбата на една мала хидроцентрала, ...

Во Лешница на Шара протестен собир против изградба на хидроцентрали

Канал5 - 27.09.2020

Планинари на неколку планинарски спортски клубови од Скопје и Тетово денеска во месноста Долна Лешница на Шар Планина изразија револт од почетокот на изградбата на мала хидроцентрала на ова познато излетничко место.

Спроведена акцијата „Чисто, како Лешница после нас" на тетовски ПК „Јелак"

Канал5 - 27.09.2020

Околу стотина планинари од повеќе градови учествуваа на денешната акцијата „Чисто, како Лешница после нас" во организација на планинарскиот клуб „Јелак" од Тетово, во месноста кој важи за еден од најубавите и најпрепознатливи делови од Шар Планина.

На чекор до прогласување на Шар Планина за национален парк

Вечер Прес - 27.09.2020

На веб-страницата на Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) на јавноста ѝ е достапна Студијата за социо-економски вредности на Шар Планина која е изработена во рамките на проектот „Поддршка на земјите од Западен Балкан за ...

Спроведена акцијата „Чисто, како Лешница после нас“ на тетовски ПК „Јелак“

Вечер Прес - 27.09.2020

Околу стотина планинари од повеќе градови учествуваа на денешната акцијата „Чисто, како Лешница после нас“ во организација на планинарскиот клуб „Јелак“ од Тетово, во месноста кој важи за еден од најубавите и најпрепознатливи делови од Шар Планина.

Во Лешница на Шара протестен собир против изградба на хидроцентрали

ММС - 27.09.2020

Планинари на неколку планинарски спортски клубови од Скопје и Тетово денеска во месноста Долна Лешница на Шар Планина изразија револт од почетокот на изградбата на мала хидроцентрала на ова познато излетничко место.

Во Лешница на Шара протестен собир против изградба на хидроцентрали

Вечер Прес - 27.09.2020

Планинари на неколку планинарски спортски клубови од Скопје и Тетово денеска во месноста Долна Лешница на Шар Планина изразија револт од почетокот на изградбата на мала хидроцентрала на ова познато излетничко место.

Планинари протестираа на Шар Планина поради изградба на хидроцентрали

MakPress - 27.09.2020

Планинари на неколку планинарски спортски клубови од Скопје и Тетово во месноста Долна Лешница на Шар Планина изразија револт од почетокот на изградбата на мала хидроцентрала на ова познато излетничко место.