TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Apple за три месеци има поголем профит од тоа што Amazon го има заработено од основањето на компанијата

Точка - 16.05.2018

Звучи неверојатно, но е вистинито - од основањето на компанијата, до денес Amazon има остварено профит помал од 10 милијарди долари, додека Apple само во последниот квартал заработи 13,8 милијарди долари.

Компаниите кои се „борат“ за проценка од 1.000 милијарди долари

Денар - 16.05.2018

„Apple“ е само на чекор од пазарна капитализација од 1.000 милијарди долари, што за првпат ќе се случи кај американска компанија. Сепак, технолошкиот гигант може наскоро да биде претекнат од „Amazon.com“.

Amazon го зголемува својот бруто профит со одлично темпо

Денар - 16.05.2018

Една од работите која расте во бизнисот на „Amazon“ е неговата профитна маргина. Во првиот квартал компанијата генерирала 1,6 милијарди долари нето добивка – повеќе од два пати во однос на минатата година и вториот квартал во историјата на ...

Епл и Амазон ќе станат први компании во светот вредни над илјада милијарди долари

Вечер - 16.05.2018

Епл и Амазон годинава имаат шанса да станат први компании во светот вредни повеќе од илјада милијарди долари. Со 229 милијарди долари приходи, Епл уште сега заработува 12 отсто повеќе од што вреди стопанството на Португалија или Нов Зеланд.

Заработувачката на Amazon од основањето до денес е еднаква на тримесечниот профит на Apple!

ЗаЗабава - 17.05.2018

Од основањето на компанијата, до денес Amazon има остварено профит помал од 10 милијарди долари, додека Apple само во последниот квартал заработи 13,8 милијарди долари. Apple, Amazon и Google се во трка која компанија ќе достигне највисока вредност ...

Apple за три месеци оствари поголем профит отколку Amazon од основањето

USB - 17.05.2018

Звучи неверојатно, но е вистинито – од основањето на компанијата до денес Amazon стварил профит помал од 10 милијарди долари, додека Apple само во последниот квартал заработи 13,8 милијарди долари.