TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ниеден универзитет од Македонија на Шангајската листа на најдобрите

ТВ21 - 15.08.2018

Вработувањата со врски и немањето стратегија за подигање на квалитетот на универзитетите, се загрижувачки за високото образование. Професорот Башким Зимери овие состојби ги посочува како дел од причините за позицијата на факултетите во Македонија – ...

Нема македонски универзитет на Шангајската листа на најдобри 1.000 рангирани

24 Вести - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани во 1000 најдобри светски универзитети по Шнагајската листа. За академската јавност ова не е изненадување бидејќи со години се издвојуваат само минимални средства за науката и универзитетите.

Мицкоски реагира што македонските универзитети ги нема на Шангајската листа

Р.С.Европа - 15.08.2018

Меѓу најдобрите 1000 универзитети, според Шангајската листа, нема ниту еден универзитет од Македонија. На прво место е американскиот универзитет „Харвард“, а потоа „Сенфорд“, британскиот Кембриџ е на третото место, според Шангај рејтинг.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Алсат-М - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се дел од најдобрите 1.000 според Шангајската листа. На академското рангирање на светски универзитети за 2018 – та година, приматот го држи Харвард, кој веќе 16 – та година е на челната позиција.

Нема македонски универзитети меѓу најдобрите 1.000 во светот според Шангајската листа

Телма - 15.08.2018

На Шангајската листа, на која се рангираат најдобрите универзитети во светот повторно нема ниту една виско образовна институција од Македонија. Наши универзитети нема ниту на втората релевантна листа – Тајмс.

Македонските универзитети ги нема на Шангајската листа, Харвард повотрно на првото место

Сител - 15.08.2018

Нема напредок во квалитетот на високото образование во Македонија. И годинава ниту еден од домашните универзитети не се најде на престижната Шангајската листа . Меѓу првите 500 од вкупон 1000 место најдоа и универзитети од регионот, Белградскиот , ...

Македонските универзитети ги нема меѓу најдобрите 1.000 на Шангајската листа

Иновативност - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се дел од најдобрите 1.000 според Шангајската листа. На академското рангирање на светски универзитети за 2018 – та година, приматот го држи Харвард , кој веќе 16 – та година е на челната позиција.

САД доминираат на Шангајската листа, Македонија ја нема во најдобрите 1.000

Факултети - 15.08.2018

Ниту еден универзитет од Македонија не е на Шангајската листа со најдобри 1.000 универзитети што ја објави „Шангај ренкинг“. Листата ја предводи американскиот „Харвард“, следува „Сенфорд“, а на третото место е британскиот универзитет „Кембриџ“.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

А1 On - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Нема македонски универзитет на Шангајската листа на најдобри 1.000 рангирани

AKO - 15.08.2018

Ниту еден универзитетет во Македонија не се наоѓа на Шангајската листа од 1.000 светски универзитети, кои ги поминуваат правилата и критериумите за најквалитетни. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година, објавена ...

Македонското високо образование и понатаму во мрак – го нема на Шангајската листа

Таратур - 15.08.2018

Додека околните балкански универзитети се вбројуваат во горната 500-ка од вкупно 1.000 рангирани високообразовни светски институции, нашите универзитети и понатаму се во „црна дупка“ кога станува збор за Шангајската листа.

Македонските универзитети ги нема меѓу најдобрите 1.000 на Шангајската листа

Фокус - 15.08.2018

Ниту еден универзитет од Македонија не е на Шангајската листа со најдобри 1.000 универзитети што ја објави „Шангај ренкинг“. Листата ја предводи американскиот „Харвард“, следува „Сенфорд“, а на третото место е британскиот универзитет „Кембриџ“.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Локално - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Слободен Печат - 15.08.2018

На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети. На прво место 16-та година по ред е Универзитетот Харвард, на второ Стенфорд од САД, а на трето британскиот Универзитет ...

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Сител - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети ги нема на Шангајската листа, најдобар во светот е Харвард универзитетот

ТВ21 - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Курир - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

1tv - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Денар - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

+инфо - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Ниту еден универзитет од Македонија не се најде на Шангајската листа

Press24 - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Н.Македонија - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

На Шангајската листа и годинава нема македонски универзитет

Радио МОФ - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На прво место 16-та година по ред е Универзитетот Харвард, на второ Стенфорд од САД, а на трето британскиот Универзитет Кембриџ.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Стандард - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети ниту годинава не се на Шангајската листа

Нова ТВ - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема, Харвард прв на Шангајската листа

Независен - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

еМагазин - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Шангајска листа: Кои се најдобрите универзитети во светот?

Кајгана - 15.08.2018

Скопје, 15 август 2018 (МИА) - Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На најновата листа на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година се наоѓаат илјада ...

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Фокус - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајска листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Канал5 - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Либертас - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

CivilMedia - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети ги нема на Шангајската листа, најдобри во регионот се универзитетите во Белград и Атина

МКД - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Тера - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Најдобар универзитет во светот е Харвард,  а македонските универзитети ги нема на Шангајската листа

Академик - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На Шангајската листа на академско рангирање на светски универзитети за 2018 година, објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

24 Вести - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Република - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.

На Шангајската листа и годинава нема универзитети од Македонија

Мета - 15.08.2018

На Шангајската листа на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети. На прво место 16-та година по ред е Универзитетот Харвард, на второ Стенфорд од САД, а на трето британскиот ...

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Студенти - 15.08.2018

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата на Академско рангирање на светски универзитети за 2018 година објавена денеска, се наоѓаат илјада универзитети.