TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светот добил 5 милиони нови милионери во 2020

Факултети - 24.06.2021

Минатата година светот добил над 5 милиони нови милионери, и покрај пандемијата. Многу сиромашни си ги зголемија финансиските проблеми поради пандемијата, но и многу богати луѓе го зголемија богатството.

Пандемијата со ковид придонесе пет милиони луѓе да станат милионери

Пари - 23.06.2021

Пандемијата со корона вирусот предизвика економска штета ширум светот, но исто така предизвика и благодет за богатите. Се проценува дека 5,2 милиони луѓе во светот станаа милионери минатата година.

Светот доби милиони нови милионери за време на пандемијата

Оff.net - 23.06.2021

Се работи за 5,2 милиони нови милионери во светот во 2020, кои не дека нешто се прекршиле од работа за да стигнат до таму, туку главно биле унапредени во милионери благодарејќи на растот на цената на акциите и недвижностите.

За време на пандемијата во светот се појавиле над пет милиони нови милионери

Република - 23.06.2021

Во 2020 година во светот се појавиле 5,2 милиони нови милионери, кои до такво достигнување дошле пред се благодарејќи на растот на цената на акциите и недвижностите, пишува британски „ Гардијан “.

Бројот на милионери рапидно се зголеми во 2020

Фактор - 23.06.2021

Повеќе од пет милиони луѓе станаа милионери ширум светот во 2020 година и покрај економската штета од пандемијата Ковид-19. Бројот на милионери се зголеми за 5,2 милиони и сега ги има 56,1 милиони ширум светот, покажа истражувањето на Кредит Свис.