TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наградата „Антево слово“ за академик Катица Ќулавкова

Република - 21.01.2019

По објавениот повик за испраќање на песна по слободен избор за учество на вториот меѓународен конкурс и доделување на наградата „Антево слово“, се пријавија повеќе од 100 поети од Македонија со своите дела.

Катица Ќулавкова е добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Макфакс - 21.01.2019

Академик професор Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/19 година кој се одржува во Сицилија, Италија. По објавениот повик за испраќање на песна по слободен избор за учество на вториот меѓународен ...

Катица Ќулавкова ја доби меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

+инфо - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Катица Ќулавкова добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

1tv - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Катица Ќулавкова добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

А1 On - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Катица Ќулавкова е добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Фактор - 21.01.2019

Академик проф. Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/19 година кој се одржува во Сицилија, Италија. По објавениот повик за испраќање на песна по слободен избор за учество на вториот меѓународен ...

Катица Ќулавкова добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Локално - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Академик Катица Ќулавкова добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“

Н.Македонија - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Катица Ќулавкова добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Опсервер - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Катица Ќулавкова добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Независен - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Aкадемик Катица Ќулавкова добитник на меѓународната награда „Антево слово“

МКД - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово" 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Катица Ќулавкова е добитник на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Бизнис Вести - 21.01.2019

Академик проф. Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/19 година кој се одржува во Сицилија, Италија. По објавениот повик за испраќање на песна по слободен избор за учество на вториот меѓународен ...

Катица Ќулавкова добитничка на меѓународната награда „Антево слово“ во Италија

Слободен Печат - 21.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна „ Eпистулa до Јулија, ќерката на Октавијан“ е „компаративна ...

Меѓународна награда: За Катица Ќулавкова “Антево слово“ во Италија

Вечер - 22.01.2019

Академик Катица Ќулавкова е добитник на првата награда на меѓународниот конкурс „Антево слово“ 2018/2019 во Сицилија, Италија, за песна по слободен избор. Според жирито, нејзината песна “Епистула до Јулија, ќерката на Октавијан“ е “компаративна ...