TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Луѓето кои пушат ваков вид цигари имаат поголем ризик за рак на белите дробови

Фактор - 22.09.2020

Нова шокантна студија покажа дека луѓето се поизложени на најчестата форма на карцином ако изберат ваков вид цигари. Многу пушачи се одлучуваат за таканаречените „лесни (light)“ цигари, сметајќи дека тие се поздрава алтернатива поради помалиот ...

Луѓето кои пушат ваков вид цигари имаат поголем ризик за рак на белите дробови

Курир - 22.09.2020

Нова шокантна студија покажа дека луѓето се поизложени на најчестата форма на карцином ако изберат ваков вид цигари. Многу пушачи се одлучуваат за таканаречените „лесни (light)“ цигари, сметајќи дека тие се поздрава алтернатива поради помалиот ...