TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гест за пример и почит! Која фирма за свои сограѓани од Свети Николе ќе даде над 250.000 евра?

Фактор - 18.04.2024

БИМ Свети Николе е успешна компанија која води грижа за своите акционери, од кои најголем дел се сограѓани. Компанијата има континуирана дивиденда политика и дели дивиденда неколку години наназад.

БИМ Свети Николе ќе дели дивиденда од 2.000 денари бруто по акција

еМагазин - 18.04.2024

БИМ АД Свети Николе ќе дели дивиденда во висина од 1.800 денари нето, односно 2.000 денари бруто, за една акција, соопшти Друштвото преку Станува збор за предлог-одлука која е на дневен ред на престојното Собрание на акционери.

Колкава плата имал лани директорот на БИМ Свети Николе и членовите на Одборот на директори

еМагазин - 17.04.2024

БИМ АД Свети Николе и оваа година ги објави платите и надоместоците на генералниот директор и членовите на Одборот на директори за минатата година, и е една од многу ретките компании во Македонија кои го прави тоа.

КОИ СЕ ШПЕДИТЕРИТЕ КОИ ТРИЈАТ РАЦЕ, А ЌЕ СЕ ОФАЈДАТ ОД ЧОКОЛАДИ - еве како „Европа“ ќе ја распредели својата ланска ...

Фактор - 17.04.2024

Имаат ли причина за задоволство акционерите на скопската фабрика за чоколади „Европа“. Стигна одлуката на раководството што тие ја очекуваа и за која ќе треба да се гласа на Собранието на акционери кое ќе се одржи на 15 мај оваа година, а тоа е како ...

“Мода“ од Свети Николе ќе дели дивиденда од 6,45 денари бруто по акција

еМагазин - 17.04.2024

Мода АД Свети Николе ќе дели дивиденда, соопшти Друштвото преку Собранието на акционери донесе одлука да биде исплатена дивиденда од 6,45 денари бруто по акција. Средствата се обезбедени од акумилираната добивка од 2018 година, 1,6 милион денари, од ...

„Европа“ ќе дели дивиденда, поголем дел од добивката останува нераспределен

Пари - 16.04.2024

Дивиденда во бруто износ од 11.501.700 денари или околу 186,7 илјади евра ќе поделат акционерите на „Европа“ од добивката остварена во текот на минатата година. Предложената одлука потврда треба да добие на акционерското Собрание закажано за 15 мај.

ГЕСТ ЗА ПРИМЕР И ПОЧИТ! Која фирма за свои сограѓани од Свети Николе ќе даде над 250.000 евра?

Женски магазин - 18.04.2024

БИМ Свети Николе е успешна компанија која води грижа за своите акционери, од кои најголем дел се сограѓани. Компанијата има континуирана дивиденда политика и дели дивиденда неколку години наназад.