TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google отстранил десетици заразени апликации од Play Store

Локално - 24.05.2018

Avast, компанијата за безбедносен софтвер, пронајде не помалку од 26 апликации во Google Play Store кои содржат реклами, кои водат кон малициозни софтвери, објави „Софтпедија’. Апликациите се објавуваат во различни категории, при што некои од нив ...

Потенцијална казна од 4,3 милијарди долари: Милиони корисници на iPhone го тужат Google

Точка - 23.05.2018

Масовната тужба против Google во Велика Британија поради следењето на корисниците на iPhone на Apple би можела да го чини технолошкиот гигант неколку милијарди долари. Дали Google ќе плати милијарди долари казна поради грешките од минатото во Велика ...

Четири причини да ги користите мапите на Епл, наместо тие на Гугл

А1 On - 23.05.2018

Искусни аналитичари ги проучиле можностите и функциите на мапите на Епл и ги споредиле со оние од онлајн услугата на Гугл. Како заклучок, тие укажуваат на четири причини зошто ги претпочитаат Apple Maps, наместо Google Maps. Еве кои се тие: 1.

Потенцијална казна од 4,3 милијарди долари: Милиони корисници на iPhone го тужат Google

USB - 24.05.2018

Масовната тужба против Google во Велика Британија поради следењето на корисниците на iPhone на Apple би можела да го чини технолошкиот гигант неколку милијарди долари Дали Google ќе плати милијарди долари казна поради грешките од минатото во Велика ...

Четири причини да ги користите мапите на Епл, наместо тие на Гугл

Популарно - 23.05.2018

Искусни аналитичари ги проучиле можностите и функциите на мапите на Епл и ги споредиле со оние од онлајн услугата на Гугл. Како заклучок, тие укажуваат на четири причини зошто ги претпочитаат Apple Maps, наместо Google Maps. Еве кои се тие: 1.

Милиони корисници на iPhone го тужат Google

ЗаЗабава - 24.05.2018

Технолошкиот гигант Google се соочува со масовна тужба во Велика Британија поради следењето на корисниците на iPhone на Apple и истата би можела да го чини неколку милијарди долари. Дали Google ќе плати милијарди долари казна поради грешките од ...

Четири причини да ги користите мапите на Apple, наместо оние на Google

USB - 23.05.2018

Искусни аналитичари ги проучиле можностите и функциите на мапите на Apple и ги споредиле со оние од онлајн услугата на Google. Како заклучок, тие укажуваат на четири причини зошто ги претпочитаат Apple Maps, наместо Google Maps. Еве кои се тие: 1.