TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали знаевте дека овие 7 навики се штетни за цревната флора? Откријте кои се.

Пулс24 - 25.10.2021

Цревата се органи што најчесто ги потценуваме во секојдневието. На крајот на краиштата, тие се „само“ одговорни за варењето на нашата храна, нели? Погрешно! Тие се поважни отколку што мислиме, а тоа се потврдува преку фактот дека околу 70 проценти ...

Од исхраната во бременоста зависи микробиомот на бебето

Деца - 25.10.2021

Микробиом е назив за сите микроорганизми што живеат на нас и во нас заедно со нивниот вкупен генски материјал. Невозможно е да се избројат, но колку што се видовите поразновидни и микроорганизмите поздрави, толку се поефективни во одржувањето на ...

3 типа на намирници кои го чуваат здравјето на цревата: Ја спречува надуеноста и влијае на расположението

Попара - 24.10.2021

Многу лекари тврдат дека општата состојба на организмот зависи и од здравјето на цревата и дека е многу важно какви намирници користиме во исхраната. Освен што се знак за силен имунитет, здравите црева се и клуч за добро расположение и убав тен.