TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почина актерката Таска Балабанова, со чиј глас во цртаните филмови израснаа бројни генерации

Сакам да кажам - 20.11.2019

Aктерката Таска Балабанова, чиј глас беше беше бренд на Македонското радио и на цртаните филмови со кој израснаа многу генерации, почина во Скопје по долго и тешко боледување. Имаше 85 години. „Гласот на Таска Балабанова беше бренд на Радио Скопје.

Почина актерката Таска Балабанова

Окно - 20.11.2019

На 85-годишна возраст во Скопје, почина познатата телевизиска и филмска актерка Таска Балабанова. По потекло е од Велес и со нејзиниот препознатлив глас израснаа многу генерации слушајќи го Македонско радио.

ТАЖНА ВЕСТ: Почина радио актерката со чиј глас израснаа многу генерации слушатели

Курир - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, објави Телма. Со гласот на Балабанова израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина радиоактерката Таска Балабанова

Вистина.мк - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, објави ТВ Телма. Со гласот на Балабанова израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина популарната радиоактерка Таска Балабанова со чиј глас во цртаните филмови израснаа многу генерации

Република - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, со чиј глас израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Балабанова е родена во Велес.

Почина радио-актерката Таска Балабанова со чиј глас израснаа многу генерации слушатели

Нетпрес - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова. Со гласот на Балабанова израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина радио актерката Таска Балабанова

Бриф - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, со чиј глас израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина радио-актерката Таска Балабанова

Фокус - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, објави Телма. Со гласот на Балабанова израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Тажна вест: Почина актерката Таска Балабанова

Сител - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85-годишна возраст во Скопје почина актерката Таска Балабанова. Балабанова е родена во Велес. Актерската кариера ја започна во некогашниот Младинско-куклен театар, од кој во 1965 е формиран Драмскиот Театар.

Тажна вест: Почина актерката Таска Балабанова

4NEWS - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85-годишна возраст во Скопје почина актерката Таска Балабанова. Балабанова е родена во Велес. Актерската кариера ја започна во некогашниот Младинско-куклен театар, од кој во 1965 е формиран Драмскиот Театар.

Почина радио актерката Таска Балабанова

Либертас - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, – објави Телма. Со гласот на Балабанова израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина Таска Балабанова

+инфо - 20.11.2019

Играше стамени жени и дами во филмовите и тв сериите: „Средба“, „ Едно лето“, „ Илинден“. „Време на летала“, „Трето доба“, „Мугра“, „ Македонски народни приказни“ и „Време – живот“. По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина ...

ТАЖНА ВЕСТ: Почина радио актерката со чиј глас израснаа многу генерации слушатели

Centar - 20.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, објави Телма. Со гласот на Балабанова израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина актерката Таска Балабанова-радио гласот со кој израснаа многу генерации

Нова ТВ - 21.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, со чиј гласизраснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина радио-актерката Таска Балабанова

Независен - 21.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, со чиј глас израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Таска Балабанова е родена во Велес.

Почина легендарната радиоактерка Таска Балабанова

Екран - 21.11.2019

По долго и тешко боледување, на 85 години во Скопје почина актерката Таска Балабанова, со чиј глас израснаа многу генерации слушатели на Радио Скопје, денес Македонско радио. Балабанова е родена во Велес.

Почина Таска Балабанова – гласот на детството

Кајгана - 21.11.2019

По долго и тешко боледување, почина Таска Балабанова, македонска филмска и телевизиска актерка, чии гласовни интерпретации на ликовите од цртаните филмови го одбележаа детството на многу генерации.

Почина актерката Таска Балабанова, чиј глас беше беше бренд на Македонското радио

Скопје1 - 21.11.2019

Aктерката Таска Балабанова, чиј глас беше беше бренд на Македонското радио и на цртаните филмови со кој израснаа многу генерации, почина во Скопје по долго и тешко боледување. Имаше 85 години. „Гласот на Таска Балабанова беше бренд на Радио Скопје.

ПОЧИНА АКТЕРКАТА ТАСКА БАЛАБАНОВА- Гласот на детсвото и цртаните филмови

Магазин - 21.11.2019

По долго и тешко боледување на 85 годишна возраст во Скопје почина актерката Таска Балабанова, чиј глас беше главен бренд на Македонското радио и на цртаните филмови. Балабанова актерската кариера ја почна во некогашниот Младинско-куклен театар од ...