TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Меркел со повик до Балканците да живеат и работат во Германија: што носи новиот закон?

Фактор - 16.12.2019

Германија донесува нов закон на почетокот на следната година што треба да го олесни увозот на квалификувани работници надвор од Европската унија, објави канцеларката Ангела Меркел, укажувајќи на „очајната“ потреба за економија на работниците.

Меркел е загрижена затоа што германските компании немаат квалификувани работници

Фактор - 16.12.2019

Канцеларката Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија имаат недостиг на квалификувана работна сила. Меркел кажа дека многу компании би можеле да ја напуштат земјата доколку не можат да најдат доволно квалификувани работници.

Меркел: Германските компании итно бараат квалификувана работна сила

+инфо - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел ги повикува Балканците да живеат и работат во Германија: Во недостиг се на милион работници, ќе се донесе нов ...

Press24 - 15.12.2019

Германија на почетокот на следната година ќе донесе закон кој треба да го олесни увозот на квалификувани работници надвор од ЕУ, најавила канцеларката Ангела Меркел и предупрдила на „очајничката“ потреба на економијата за работниците.

Меркел ги повикува Балканците да работат и живеат во Германија: Им недостасуваат над милион работници...

Точка - 15.12.2019

Германија на почетокот од идната година ќе донесе нов закон кој би требало да го олесни „увозот“ на квалификувани работници од земјите надвор од Европската унија, најави германската канцеларка Ангела Меркел и предупреди на „очајната“ потреба на ...

Меркел ги повикува Балканците да живеат и работат во Германија: Во недостиг се на милион работници, ќе се донесе нов ...

Centar - 15.12.2019

Германија на почетокот на следната година ќе донесе закон кој треба да го олесни увозот на квалификувани работници надвор од ЕУ, најавила канцеларката Ангела Меркел и предупрдила на „очајничката“ потреба на економијата за работниците.

Нов закон за вселување: Меркел ги повикува Балканците да живеат и работат во Германија

Скопје24 - 15.12.2019

Германија на почетокот на следната година ќе донесе закон кој треба да го олесни увозот на квалификувани работници надвор од ЕУ, најавила канцеларката Ангела Меркел и предупредила на „очајничката“ потреба на економијата за работниците.

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

Локално - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Многу компании во Германија се соочуваат со недостиг на кавалификувана работна сила, истакна Меркел

iPortal - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Во Германија има сериозен недостаток на квалификувани работници

Фокус - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

Вечер Прес - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

А1 On - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

24Инфо - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

Слободен Печат - 15.12.2019

Потсетувајќи се дека во Германија пред околу 15 години имало околу пет милиони невработени, Меркел рече дека компаниите денес имаат многу сериозен проблем на недостиг на квалификувана работна сила.

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

Курир - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

МЕРКЕЛ: На Германија итно и треба квалификувана работна сила

Денешен - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

Сител - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

MakPress - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Меркел: Германските работодавачи итно бараат квалификувана работна сила

4NEWS - 15.12.2019

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека многу компании во Германија се соочуваат со сериозен проблем со недостиг на квалификувана работна сила. Во денешната видео-пораката Меркел рече дека многу компании би можеле да ја напуштат Германија ...

Германија е очајна за работници

Република - 15.12.2019

Германија на почетокот од идната година ќе донесе нов закон кој би требало да го олесни „увозот“ на квалификувани работници од земјите надвор од Европската унија, најави германската канцеларка Ангела Меркел и предупреди на „очајната“ потреба на ...