TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европската унија го гради Сауроновото око со кое ќе ја набљудува вселената

Иновативност - 29.07.2021

Европската унија сè уште не ја формирала својата војска, но таа е решена да постави системи за рано предупредување на опасностите во вселената и опасностите од балистички и хиперсонични закани од Земјината орбита.

Политичка трка за вселената: Што ќе биде „Окото на Саурон“ што го гради ЕУ?

Кајгана - 29.07.2021

ЕУ сака да биде меѓу лидерите кога станува збор за „вселенската трка“ и опасностите што демнат во орбитата. Европската Унија одлучи да изгради сопствен систем за истражување на вселената, и предупредување во случај на опасност или сомнителни настани ...

ЕУ гради сопствен вселенски штит: „Окото на Саурон“ ќе нѐ штити од напади!

+инфо - 28.07.2021

„Очите на Саурон и Один даваат информации - не станува збор за борбени системи. Самиот чин на одбрана од евентуални балистички проектили на тој начин ќе остане прашање на одделни земји на ЕУ, заклучува „Билд“, пишува Дојче веле.

ЕУ сака да изгради Сауроново око: Ќе ја скенира небото и набљудува вселената

Кумановски м. - 28.07.2021

Европската унија одлучи да изгради сопствен систем за набљудување на вселената и информирање и алармирање во случај на опасност или сомнителни настани во орбитата на Земјата, пишува Дојче веле.

ЕУ ќе го скенира небото и ќе ја надгледува вселената со „Сауроново око“

Вечер Прес - 27.07.2021

Европската унија одлучи да изгради сопствен систем за набљудување на вселената, известување и предупредување во случај на опасност или сомнителни случувања во Земјината орбита, објави Deutsche Welle.

Европската унија го гради Сауроновото око со кое ќе ја набљудува вселената

Денар - 27.07.2021

Европската унија сè уште не ја формирала својата војска, но таа е решена да постави системи за рано предупредување на опасностите во вселената и опасностите од балистички и хиперсонични закани од Земјината орбита.