TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ирскиот премиер поднесе оставка

Опсервер - 21.02.2020

– Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот парламент заседава, заглави формирањето на владата

МКД - 20.02.2020

Ирските пратеници заседаваат за прв пат од парламентарните избори обележани со историскиот успех на републиканците на Шин фејн без нова влада, бидејќи заглавија преговорите на трите главни политички партии во земјата.

Ирскиот Парламент ќе заседава, тешки преговори за нова влада

Опсервер - 20.02.2020

– Ирските пратеници заседаваат денеска за првпат од парламентарните избори на кои историски успех имаа републиканците на Шин Фејн, без нова влада, бидејќи преговорите меѓу трите најголеми политички партии во државата се стопирани.

Ирскиот Парламент ќе заседава, тешки преговори за нова влада

А1 On - 20.02.2020

Ирските пратеници заседаваат денеска за првпат од парламентарните избори на кои историски успех имаа републиканците на Шин Фејн, без нова влада, бидејќи преговорите меѓу трите најголеми политички партии во државата се стопирани.

Ирскиот Парламент ќе заседава, тешки преговори за нова влада

MakPress - 20.02.2020

Ирските пратеници заседаваат денеска за првпат од парламентарните избори на кои историски успех имаа републиканците на Шин Фејн, без нова влада, бидејќи преговорите меѓу трите најголеми политички партии во државата се стопирани.

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка

Слободен Печат - 21.02.2020

Според ирскиот Устав, премиерот и владата ќе продолжат да ги исполнуваат своите должности се додека не се назначат нивни наследници, се наведува во владиното соопштение. Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за ...

Ирскиот премиер поднесе оставка

Курир - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот премиер поднесе оставка

+инфо - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот премиер поднесе оставка

А1 On - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот премиер поднесе оставка

Сител - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка

Канал5 - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот премиер поднесе оставка

MakPress - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.

Ирскиот премиер поднесе оставка

Вечер - 21.02.2020

Ирскиот премиер Лео Варадкар поднесе оставка, но поради преговорите за формирање нова влада, тој ќе остане да ја извршува функцијата. Тој синоќа му ја предал својата оставка на претседателот на државата Мајкл Хигинс.