TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АСОМ: Законски измени ќе ги затворат обложувалниците и ќе остават без работа 8.000 луѓе

Вечер Прес - 24.01.2021

Клуч на врата на сите обложувалници ако се донесат измените на Законот за игрите на среќа со кој обложувалниците треба да бидат оддалечени најмалку 500 метри од училиштата и високообразобните институции.

Заради новиот закон за игри на среќа, во буџетот 280 милиони евра помалку

Курир - 24.01.2021

Доколку се прифати предлогот за задолжително растојание помеѓу локалите и образовните институции, ќе се изгаси легалната индустрија и игрите би се преселиле на црниот пазар, а загрозени ќе бидат десетици илјади работни места.

Со законски измени игрите на среќа ќе се оддалечат на 500 метри од училиштата и факултетите

Мета - 24.01.2021

Министерство за финансии подготвува измени на Законот за игрите на среќа и за забавните игри кои предвидуваат просториите во кои се приредуваат игри на среќа да бидат оддалечени на половина километар од училиштата и факултетите.

Владата со новиот предлог закон на игри на среќа остава 8.000 граѓани на улица и отвора пат на сива економија

Курир - 24.01.2021

Нови 8.000 граѓани ќе останат на улица поради нов предлог закон на игри на среќа. Со истиот тој предлог закон се отвора широко вратата на сива економија. По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на ...

Владин закон турка на улица 8,000 вработени и отвара простор за нов криминал

Expres - 23.01.2021

Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на игрите на среќа. Ова е предупредувањето од Асоцијацијата на спортски обложувалници по владините најави за ков закон за оваа материја.

АСОМ: Со измени на Законот на игрите на среќа, над 8000 луѓе ќе останат без работа и ќе се појави нелегално обложување

Либертас - 23.01.2021

– Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.

АСОМ: Со измени на Законот на игрите на среќа, над 8000 луѓе ќе останат без работа и ќе се појави нелегално обложување

Скопје24 - 23.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.

АСОМ: Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на ...

SportMedia - 23.01.2021

По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски обложувалници децидно стои ...

АСОМ: Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на ...

Спортски - 23.01.2021

Скопје, 23.01.2021 – По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски ...

Предлог обложувалниците да бидат на 500 м. од училиштата – АСОМ: Загрозени над 8.000 работни места

Нова ТВ - 23.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.

АСОМ: Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на ...

СуперСпорт - 23.01.2021

Скопје, 23.01.2021 – По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски ...

АСОМ: Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на ...

Таратур - 23.01.2021

Скопје, 23.01.2021 – По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски ...

АСОМ: Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на ...

еМагазин - 23.01.2021

По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) ...

АСОМ: Над 8.000 вработени ќе останат на улица и ќе се отвори пат за нелегално обложување!

Спортманија - 23.01.2021

Асоцијацијата на обложувалници предупредува за тешките последиците ако се донесе законот за измена и дополнување на Законот за игри на среќа и забавни игри. По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на ...

АСОМ: Со измени на Законот на игрите на среќа, над 8000 луѓе ќе останат без работа и ќе се појави нелегално обложување

Вечер Прес - 23.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.

Со измени на Законот на игрите на среќа, над 8000 луѓе ќе останат без работа, реагира АСОМ

ММС - 23.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.

Се подготвуваат измени на законот за игри на среќа-АСОМ не ги прифаќа

Слободен Печат - 23.01.2021

По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски обложувалници децидно стои ...

Над 8000 луѓе ќе останат без работа а нелегалното обложување ќе цвета, велат од АСОМ за планираните законски измени

MakPress - 24.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.

Во буџетот помалку 280 милиони евра поради новиот закон за игри на среќа

Екипа - 24.01.2021

Доколку се прифати предлогот за задолжително растојание помеѓу локалите и образовните институции, ќе се изгаси легалната индустрија и игрите би се преселиле на црниот пазар, а загрозени ќе бидат десетици илјади работни места.

Заев ќе остави нови 8.000 луѓе без работа со дислокација на обложувалниците

Република - 24.01.2021

Нови 8.000 граѓани ќе останат на улица поради нов предлог закон на игри на среќа. Со истиот тој предлог закон се отвора широко вратата на сива економија. По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на ...

Со новиот Закон, обложувалниците надвор од училиштата – 8.000 луѓе ќе останат без работа, тврдат од АСОМ

Нетпрес - 24.01.2021

Со оддалечувањето на обложувалниците од училиштата и универзитетите, 98% од уплатно-исплатните места ќе бидат затворени, како и целата индустрија, изјави денеска пред Владата Васко Илиевски, претседател на Асоцијацијата на спортски обложувалници.

АСОМ: Законски измени ќе ги затворат обложувалниците и ќе остават без работа 8.000 луѓе

Акцент - 24.01.2021

Клуч на врата на сите обложувалници ако се донесат измените на Законот за игрите на среќа со кој обложувалниците треба да бидат оддалечени најмалку 500 метри од училиштата и високообразобните институции.

Со новиот Закон, обложувалниците надвор од училиштата – Асоцијацијата на обложувалници: 8.000 луѓе ќе останат без ...

ТВ21 - 23.01.2021

Со оддалечувањето на обложувалниците од училиштата и универзитетите, 98% од уплатно-исплатните места ќе бидат затворени, како и целата индустрија, изјави денеска пред Владата Васко Илиевски, претседател на Асоцијацијата на спортски обложувалници.

Без работа ќе останат 8 000 работници ако се направат законски измени, реагира Асоцијацијата на спортски обложувалници

360 степени - 23.01.2021

Реакциите на АСОМ се во однос на планираните законски измени со кои ќе се забрани да има обложувалници и други објекти на игри на среќа на растојание од 500 метри од училиштата и факултетите.

За Асоцијацијата на спортски обложувалници неприфатлив предлогот за дислоцирање на обложувалниците

Алсат-М - 23.01.2021

Иако нема официјален став на партијата ДУИ каде заглави Предлог Законот за игри на среќа доставен од пратениците уште пред две години, Министерството за финансии го превзеде првиот чекор и предложи речиси исти измени кои беа во предлогот доставен од ...

АСОМ: Законските измени ќе ги затворат обложувалниците и 8.000 работници ќе останат на улица

Сител - 23.01.2021

Клуч на врата на сите обложувалници ако се донесе предложениот Закон за игри на среќа, со кој деловните субјекти треба да бидат оддалечени најмалку 500 метри од училиштата и високообразовните институции.

Спортските обложувалници реагираат: Со 500 метри одалеченост од училишта 8000 вработени одат на улица

Дриблинг - 23.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македнија, АСОМ реагираше по однос на највите за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавни игри. Од АСОМ тврдат дека со најавените измени, 98% од спортските обложувалници ќе бидат ...

АСОМ: Над 8.000 вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување ако се усвојат предлог измените на Законот на ...

Екипа - 23.01.2021

По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри, Асоцијацијата на спортски обложувалници децидно стои ...

АСОМ: Со измени на Законот на игрите на среќа, над 8000 луѓе ќе останат без работа и ќе се појави нелегално обложување

Слободен Печат - 23.01.2021

Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ) смета дека се неприфатливи измени на Законот на игрите на среќа зашто ќе доведат до целосно затворање на индустријата, губење на илјадници работни места и огромни загуби за државниот буџет.