TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните незадоволни од работата на Собранието

Алсат-М - 23.08.2019

Продолжува да опаѓа довербата на граѓаните во работата на Собранието. Од 1 до 5, граѓаните за работата на законодавниот дом даваат оценка 2,9, за разлика од 2017 година кога таа беше 3,4. Извештајот на Институтот за демократија покажува дека 47% од ...

Граѓаните немаат доверба – „пратениците не ги застапуваат нашите интереси“

ТВ21 - 23.08.2019

Само 5% од граѓаните сметаат се задоволни од работата на народните избраници. Ова го покажуваат резултатите од спроведената анкета од Институтот за демократија „Социетас Цивилис“. Според извештајот, 47% од анкетираните граѓани сметаат дека годинава ...

Граѓаните ја оценија работата на Собранието со тројка

Телма - 23.08.2019

Една недела пред почеток на работа на Собранието, пратениците за своето работење изминатата година од граѓаните добија тројка. Анализите на институтот за демократија покажуваат дека народот повеќе му поверува на предсеателот на државата а на исто ...

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

Канал5 - 23.08.2019

Од темите кои се дискутирале граѓаните најмногу се запознаени со уставните промени и со дискусијата за Договорот од Преспа, а најмалку со јавните расправи кои се случија во Парламентот во посочениот период.

ИДСЦС: Граѓаните сметаат дека пратениците ги застапуваат личните и интересите на партијата

Мета - 23.08.2019

Над две третини (72 проценти) од испитаните граѓани сметаат дека пратениците во Собранието секогаш ги застапуваат интересите на нивните политички партии и своите лични интереси (78 проценти), покажува теренска анкета на Институтот за демократија ...

Презентација на анкетата за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието

Локално - 23.08.2019

Наоди од анкетaта за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април годинава и за Извештајот за квалитет на дебата, ќе презентира денеска Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС).

Граѓаните дадоа оценка за работата на Собранието

Фактор - 23.08.2019

Граѓаните ја оценија работата на Собранието со тројка. Граѓаните оцениле дека квалитетот на дебата во Собранието е на ниско ниво и ја добива минималната потребна оценка за да може да се нарече дебата.

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

Локално - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Собрание под лупа – Пратениците главно застапуваат лични и партиски, место граѓански интереси

Радио МОФ - 23.08.2019

Над две третини (72%) од испитаните граѓани сметаат дека пратениците во Собранието секогаш ги застапуваат интересите на нивните политички партии и своите лични интереси (78%). Речиси половина од испитаниците (46%) сметаат дека пратениците никогаш не ...

Презентација на анкетата за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието

Опсервер - 23.08.2019

Наоди од анкетaта за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април годинава и за Извештајот за квалитет на дебата, ќе презентира денеска Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС).

Анкета: Граѓаните недоволно информирани за работата на Собранието

24Инфо - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Анкета: Граѓаните малку знаат за работата на пратениците и тврдат дека Владата го контролира Собранието

МКД - 24.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со сработеното во Собранието, односно 49% од граѓаните се делумно или целосно запознаени со тоа што го сработија пратениците во периодот од 1 јануари до 30 јуни, додека 50% одговорија дека малку ...

Презентација на анкетата за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието

24 Вести - 23.08.2019

Наоди од анкетaта за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април годинава и за Извештајот за квалитет на дебата, ќе презентира денеска Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС).

Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

Слободен Печат - 23.08.2019

Како што истакна на денешната средба со новинари Влора Речица проектен менаџер во ИДСЦС, речиси половината или 49 проценти од испитаниците се изјасниле дека се делумно или целосно запознаени со работата на Собранието, а 50 проценти одговориле дека ...

Наоди од анкетaта за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието

MakPress - 23.08.2019

Наоди од анкетaта за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април годинава и за Извештајот за квалитет на дебата, ќе презентира денеска Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС).

Граѓаните половично информирани за работата на Собранието

CivilMedia - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието

ММС - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието – покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година.

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

MTM - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

Либертас - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчесто преку телевизија

Нетпрес - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчесто од телевизија

1tv - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

Независен - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Граѓаните половично информирани за работата на Собранието

MakPress - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...

Анкета: Граѓаните половично информирани за работата на Собранието, најчест извор е телевизијата

Опсервер - 23.08.2019

Граѓаните се поделени во однос на нивната запознаеност со работата на Собранието, покажуваат наодите од теренската анкета за перцепциите на граѓаните за работата на Собранието за периодот јуни 2018 – април 2019 година, спроведена од Институтот за ...