TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) „Копачите“ на Биткоин ги гасат своите машини и бегаат од Кина откако државата воведе строги регулации на ...

Lider - 19.06.2021

Во месец мај оваа година, Кинеската комунистичка партија презема неколку чекори кои се однесуваа на регулирање на криптовалутите, меѓу кои и највредната од нив Биткоин. Овој потег натера десетици илјади „копачи“ на валутата да ги изгасат своите ...

Кинеските „рудари“ на биткоин се селат во Тексас

Независен - 18.06.2021

По заострувањето на мерките за трговија со криптовалути во мај, се повеќе се зборува за нова локација што би била соодветна за преместување на голем број рудари на биткоин од Кина. Очигледно, дестинацијата е државата Тексас во САД.