TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вака Сума домородците ја пеат „Македонско девојче“

Таратур - 21.03.2019

Сума домородците очигледно имаат неверојатен талент за учење јазици – без проблем ги гаѓаат во изговорот сите македонски зборови од текстот на песната „Македонско ...

ВИДЕО: Домородци ја пеат „Македонско девојче“

ММС - 20.03.2019

Да се чуе како домородци на граница помеѓу Етиопија и Јужен Судан, ја пеат или се обидуваат да ја пеат нашата „Македонско девојче“ никако не е нешто што секојдневно се гледа и слуша. Затоа и вреди да се погледне видеото во прилог, кое го објавила ...

(ВИДЕО) „Македонско девојче“ без граници: Еве како ја пеат домородци помеѓу Етиопија и Јужен Судан!

Екран - 20.03.2019

За нашата многу популарна песна „Македонско девојче“ нема граници… Билјана Јуруковски на Фејсбук објави видео како песната „Македонско девојче“ со неа ја пеат домородни луѓе на граница поомеѓу Етиопија и Јужен Судан… Ете пример дека музиката не ...

Поубаво девојче од национално девојче

Оff.net - 20.03.2019

Наша девојка ги учи домородните Сурма деца (преслатки) од границата меѓу Етиопија и Јужен Судан да ја пејат „Македонско девојче, китка шарена“. И ете ти беља, наместо лежерно да уживаме во клипот, ние цело време се фуфкаме од некоја грмушка да не ...

(ВИДЕО) ПОЗНАТАТА ПЕСНА И ВО АФРИКА: Во Етиопија ја пеат Македонско девојче…

Курир - 19.03.2019

Познатата песна „Македонско девојче“ ја пеат и во Етиопија. – Еве како ја пееме „Македонско девојче“, на гости кај Сурма, со домородните луѓе на границата помеѓу Етиопија и Јужен Судан, гласи пораката под видеото што на Фејсбук го објавува Билјана ...

ПОЗНАТАТА ПЕСНА И ВО АФРИКА: Во Етиопија ја пеат Македонско девојче (ВИДЕО)

Скопје24 - 19.03.2019

Познатата песна „Македонско девојче“ ја пеат и во Етиопија. – Еве како ја пееме „Македонско девојче“, на гости кај Сурма, со домородните луѓе на границата помеѓу Етиопија и Јужен Судан, гласи пораката под видеото што на Фејсбук го објавува Билјана ...

Слушнете како дечињата на домородните племиња во Етиопија ја пеат „Македонско девојче“ (видео)

Скопје инфо - 20.03.2019

За нашата популарна песна „Македонско девојче“ нема граници… -Еве како ја пееме „Македонско девојче“, на гости кај Сурма, со дoмopoднитe луѓе на границата помеѓу Етиопија и Јужен Судан, гласи пораката под видеото што на Фејсбук го објавува Билјана ...