TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прогресивниот данок на доход го одложивме поради референдумот, кажа Заев

Сакам да кажам - 09.09.2018

Даночната реформа или воведување на порогресивен данок на персонален доход е одложена поради референдумот за договорот со Грција, кажа денес премиерот Зоран Заев на прес конференција во Владата.

Референдумската кампања има приоритет, Владата нема да брза со прогресивниот данок

Вечер Прес - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Истекува рокот за да се изготви новата даночна политика

Алсат-М - 08.09.2018

Владата молчи за прогресивното оданочување . Четири месеци пред имплементацијата на ветената даночна реформа, новите даноци се уште се само најава. Експертите се скептични и велат дека рокот до 1 јануари 2019 година е премногу краток за ...

Заев: Прогресивното оданочување го одложивме поради референдумот

Република - 09.09.2018

Даночната реформа или воведување на порогресивен данок на персонален доход е одложена поради референдумот за договорот со Грција, кажа денес премиерот Зоран Заев. Тој рече дека одлучиле да го одложат воведувањето на прогресивниот данок, бидејќи за ...

Референдумската кампања има приоритет, Владата нема да брза со прогресивниот данок

1tv - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Владата нема да брза со прогресивниот данок

МКД - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Референдумската кампања има приоритет, Владата нема да брза со прогресивниот данок

А1 On - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Референдумската кампања има приоритет - Владата нема да брза со прогресивниот данок

Press24 - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Дебатата за референдумот го одложи прогресивниот данок

Р.С.Европа - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интензивирани активности во врска со кампањата за ...

Референдумската кампања има приоритет, Владата нема да брза со прогресивниот данок

Н.Македонија - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Референдумската кампања има приоритет, Владата нема да брза со прогресивниот данок

Либертас - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Ќе има ли прогресивен данок: Референдумот ја одложи реформата?

Фактор - 09.09.2018

Нема да се брза со воведување на концептот на прогресивно оданочување кое беше најавено до 1 јануари следната година, потврди денеска премиерот Зоран Заев.Тој рече дека р еферендумската кампања ја одложила дебатата која требаше да се води ова лето ...

Референдумската кампања има приоритет, нема да се брза со прогресивниот данок

+инфо - 09.09.2018

Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година. Владата во сегашните интезивирани активности во врска со камањата за ...

Референдумската кампања има приоритет, Владата нема да брза со прогресивниот данок

Кајгана - 09.09.2018

Скопје, 9 септември 2018 (МИА) - Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се води ова лето во врска со воведувањето на прогресивниот данок, што беше најавено за 1 јануари следната година.

Референдумската кампања има приоритет, нема да се брза со прогресивниот данок

Слободен Печат - 09.09.2018

Одговарајќи на новинарско прашање Заев истакна дека не може со сигурност да каже дали од 1 јануари ќе стапи во сила оваа реформа, нагласувајќи оти ако нема доволно време нема да се брза. Референдумската кампања ја одложи дебатата која требаше да се ...