TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Исфрлањето на црвеното месо од исхраната може да спаси 750.000 животи годишно

Иновативност - 11.04.2024

Исфрлањето на црвеното месо од исхраната и замената за ситна риба, како што се инчуни, сардини или хариниг, до 2050 година би можело да ги намали болестите на глобално ниво и да се спасат до 750.000 човечки животи годишно.

Еј животе, конзерво сардини

Оff.net - 11.04.2024

Ако му свртиме грб на црвеното месо и наместо тоа во нашата исхрана се фокусираме на ситната риба како што се сардините, инчуните или харингите, до 2050-та година би можеле да се спасуваат годишно по 750.000 човечки животи на оваа планета.

Јадењето ситна риба наместо црвено месо може да спаси 750.000 животи

Во Центар - 11.04.2024

Ако црвеното месо во исхраната се замени со ситни риби, како што се аншоа, сардини или харинга, до 2050 година, бројните болести би можеле да се намалат на глобално ниво и да се спасат до 750.000 човечки животи годишно, покажуваат резултатите од ...

Исхраната богата со оваа риба може да спречи 750.000 предвремени смртни случаи

Во Центар - 10.04.2024

Исхраната богата со риби како што се сардина или други мали видови риби наместо црвено месо би можела да спречи до 750.000 предвремени смртни случаи до 2050 година, бидејќи ќе се намали бројот на пациенти од мозочен удар или рак на дебелото црево.

СИНА РИБА НАМЕСТО ЦРВЕНО МЕСО Исхраната со сардини, инчуни и харинги ќе спасува до 750 илјади животи годишно

+инфо - 12.04.2024

Ако црвеното месо во исхраната се замени со ситни риби, како што се инчуните, сардините или харингата, до 2050 година би можеле да се намалат глобално бројни болести и да се спасуваат до 750.000 човечки животи годишно, покажуваат резултатите од ...