TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Директорката на МЕПСО: На сите нас ни е поскапена струјата, таа не треба да биде социјална категорија

Локално - 28.10.2020

Директорката на МЕПСО, Ева Шуклева вели дека е согласна, дека во државата постои социјална категорија на луѓе, на кои тешко ќе им падне поскапувањето на цената на струјата. „Струјата не треба да биде социјална категорија.

Зголемената цена не е политичка одлука – директорката на МЕПСО: Струјата не треба да биде социјална категорија

ТВ21 - 28.10.2020

Зголемувањето на цената на струјата не е политичка одлука децидна директорката на МЕПСО. Според неа зголемувањето е наметнато од реалните приливи и трошоци на МЕПСО. Директорката Шуклева согласна, дека во државата постои социјална категорија на ...

Скопјани без парно - дотокот на гас од Бугарија во прекин поради ремонт

Сител - 28.10.2020

Мепсо нема да се откаќе од покачувањето на струјата. Од компанијата велат дека електричната енергија не е социјална мерка и покрај тоа што има субвенции за ранливи категории. Не се знае ниту дали зголемувањето ќе помогне да ги покријат сите потребни ...

Директорката на МЕПСО: И мојата сметка за струја е поскапена!

Алсат-М - 28.10.2020

МЕПСО нема да го повлече барањето со кое Регулаторната комисија за енергетика ја поскапи цената на струјата за 7 проценти. Од државната енергетска компанија која раководи со преносот на електричната енергија велат дека добиле минимално покачување ...

Шуклева: МЕПСО е трговска компанија и бара покачување на цената на струјата

МКД - 28.10.2020

Генералниот директор на АД МЕПСО Ева Шуклева вели дека компанијата барала цената на струјата, во делот кој се однесува за МЕПСО, да се покачи за 70 проценти, а дека од Регулаторната комисија е одобрено поскапување од 11 проценти.

Шуклева: МЕПСО е трговско друштво и затоа нема политика во барањето за повисока цена на струјата

А1 On - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

АД „МЕПСО” вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2″

Слободен Печат - 28.10.2020

АД „МЕПСО” ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2″, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

Шуклева: МЕПСО ќе ги намали трошоците, баравме поскапување на тарифата за 70 отсто

Фактор - 28.10.2020

Македонски електропреносен систем оператор побарал при поскапувањето на електричната енергија од Регулаторната комисија за енергетика зголемување на тарифата за 70 отсто, но добил само 11, рече денеска Ева Шуклева, директорката на МЕПСО на ...

Изјави на Бочварски и Шуклева по повод Договорот за реконструкција на трафостаницата Битола-2 (ВО ЖИВО)

Опсервер - 28.10.2020

Скопје, 28 октомври 2020 () – Изјави на министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева по повод потпишувањето на Договорот за реконструкција на трафостаница Битола-2.

Потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2

24Инфо - 28.10.2020

М инистерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева денеска ќе присуствуваат на потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2.

Потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2

Опсервер - 28.10.2020

– М инистерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева денеска ќе присуствуваат на потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2.

Потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2

Frontline - 28.10.2020

М инистерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева денеска ќе присуствуваат на потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2.

Потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2

Вечер Прес - 28.10.2020

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева денеска ќе присуствуваат на потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2.

Потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2

MakPress - 28.10.2020

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева денеска ќе присуствуваат на потпишување Договор за реконструкција на трафостаница Битола-2.

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Вечер Прес - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

„МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Независен - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

Во реконструкцијата на ТС „Битола 2“ ќе бидат вложени 3,18 милиони евра

+инфо - 28.10.2020

Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема за што ќе бидат вложени 3,18 милиони евра. АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално ...

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

А1 On - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

Ќе се обновува опремата во „Битола 2“ која е во функција 38 години

МКД - 28.10.2020

АД „МЕПСО" ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2", која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата старата опрема, која е во функција веќе 38 години, ќе биде заменета со нова високонапонска ...

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

iPortal - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Опсервер - 28.10.2020

– АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска ...

АД „МЕПСО” вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2″

Бизнис Вести - 28.10.2020

АД „МЕПСО” ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2″, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

АД „МЕПСО" вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2"

Канал5 - 28.10.2020

АД „МЕПСО" ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2", која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Скопје инфо - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

Шуклева: МЕПСО е трговско друштво и затоа нема политика во барањето за повисока цена на струјата

+инфо - 28.10.2020

Нашите пресметки покажуваа дека нашиот дел во просечната сметка за струја ќе се зголеми за 23 денари доколку добиевме покачување од 70 отсто, а сега зголемувањето ќе биде околу пет денари.

Шуклева: МЕПСО е трговско друштво и затоа нема политика во барањето за повисока цена на струјата

Вечер Прес - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

Шуклева: МЕПСО е трговско друштво и затоа нема политика во барањето за повисока цена на струјата

ММС - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

МЕПСО не може да побара поевтинување на струјата поради инвестициите, вели директорката Шуклева

Независен - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

Шуклева: МЕПСО е трговско друштво и затоа нема политика во барањето за повисока цена на струјата

Либертас - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

Шуклева: „МЕПСО“ мора да сработи и затоа не може да побара намалување на цената на струјата, а не дека не сака

Слободен Печат - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Frontline - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира трансформаторска станица „Битола 2“

MakPress - 28.10.2020

АД „МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема ...

Директорката на МЕПСО: И мојата сметка за струја е поскапена!

Скопје инфо - 28.10.2020

МЕПСО нема да го повлече барањето со кое Регулаторната комисија за енергетика ја поскапи цената на струјата за 7 проценти. Од државната енергетска компанија која раководи со преносот на електричната енергија велат дека добиле минимално покачување ...

Директорката на МЕПСО: И мојата сметка за струја е поскапена!

Република - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

„МЕПСО“ ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2“

Битола Њуз - 28.10.2020

Со реконструкцијата ќе биде сменета старата опрема, која не е заменета 38 години, со нова високонапонска опрема за што ќе бидат вложени 3,18 милиони евра. Од нив, 2,2 милиони евра се сопствени средства на АД МЕПСО, а останатите се кредит од ...

Шуклева: Не можеме да побараме намалување на цената на струјата заради инвестициските проекти

MakPress - 28.10.2020

Генералната директорка на АД МЕПСО Ева Шуклева не верува дека ќе предизвика намалување на потрошувачката на електрична енергија одобреното зголемување на цената на струјата од 11 отсто во делот за пренос на енергијата и порачува дека не можат да ...

МЕПСО вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Тера - 28.10.2020

АД „МЕПСО” ќе ја реконструира 400/110 kV трансформаторска станица „Битола 2″, која има витално значење за енергетскиот сектор во земјава. Со реконструкцијата старата опрема, која е во функција веќе 38 години, ќе биде заменета со нова високонапонска ...

Шуклева: Баравме 70 проценти, а ни одобрија само 11 отсто зголемување на цената на струјата

Expres - 28.10.2020

„Струјата не треба да биде социјална категорија … вели директоркта на МЕПСО, Ева Шуклева. Ние знаеме каква е ситуацијата во државата, сите нас и мене ми е поскапена струјата, врз сите влијае тоа. Меѓутоа компанијата мора да продолжи да работи.