TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Курбиново и Матејче добија највеќе пари: Рекорден буџет за заштита на културното наследство годинава

Независен - 27.02.2021

За оваа година обезбеден е буџет од околу 105 милиони денари само за заштитата на културното наследство За конзервација и реставрација на прва фаза архитектура и конструкција, и втора фаза како културно наследство во опасност, црквата „Св.

Најмногу пари во Битолско-Преспанскиот Регион државата ќе вложи за заштита на македонскиот црковен бисер „Св. Ѓорѓи“ во ...

Frontline - 25.02.2021

Најмногу пари од областа на културата во Битолско-Преспанскиот Регион државата ќе вложи за заштита на македонскиот црковен бисер „Св. Ѓорги“ во Курбиново, бесценет културно-историски споменик познат и како македонската „Мона Лиза“ по ѕидното ...

Манастирот Матејче доби 1 милион денари за заштита на црквата и камбанаријата

Kumanovo News - 26.02.2021

Црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во манастирскиот комплекс Матејче, по долго години заборавеност ќе добие пари од државата за заштита на архитектурата и иконите. Министерството за култура за проекти од национален интерес во областа на ...

Курбиново и Матејче добија највеќе пари: Рекорден буџет за заштита на културното наследство годинава

Нова ТВ - 27.02.2021

За конзервација и реставрација на прва фаза архитектура и конструкција, и втора фаза како културно наследство во опасност, црквата „Св. Ѓорги“ во Курбиново ќе добие три милиони денари.Ќе бидат вложени уште 20.000 денари за изработка на елаборат за ...

Манастирот во Матејче доби 1 милион денари за заштита како културно наследство во опасност

Сакам да кажам - 26.02.2021

Манастирот „Успение на Пресвета Богородица“ во манастирскиот комплекс Матејче, Кумановско по долго години заборавеност ќе добие пари од државата за заштита на архитектурата и иконите. Министерството за култура за проекти од национален интерес во ...

За реставрација на црквата во Курбиново одобрени најмногу пари во битолско-преспанскиот Регион од годишната програма на ...

Сакам да кажам - 25.02.2021

Најмногу пари од областа на културата во Битолско-Преспанскиот Регион државата ќе вложи за заштита на македонскиот црковен бисер „Св. Ѓорги“ во Курбиново, бесценет културно-историски споменик познат и како македонската „Мона Лиза“ по ѕидното ...