TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Серија земјотреси почувствувани во битолско, епицентарот во подрачјето Битола - Лерин

Сител - 18.11.2019

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје започнувајќи од вчера 17.11.2019 и во ...

Серија земјотреси почувствувани во Битола

Курир - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Земјотрес регистриран на Гуам

Курир - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Слаб земјотрес кај Лерин

Тера - 17.11.2019

Попладнево во 16:40 часот по локално, односно 15:40 по македонско време, регистриран е земјотрес во соседна Грција кај Лерин, со интензитет од 3 степени според Рихтеровата скала. Епицентарот на земјотресот бил на 8 километри северо-западно од Лерин ...

Земјотрес од 3 степени 7 км северно од Лерин, почувствуван и во Битола

Денешен - 17.11.2019

Пред 20-тина минути, земјотрес од 3 степени ја погоди Грција, односно пределот 22 км јужно од Битола или 129 км јужно од Скопје (возушна линија). Земјотресот е со епицентар на 7 км северно од Лерин.

Земјотрес почувствуван во Битола

Фактор - 17.11.2019

Земјотрес денеска ја стресе Битола. Попладнево е регистриран земјотрес во соседна Грција кај Лерин, со интензитет од 3 степени според Рихтеровата скала. Епицентарот на земјотресот бил на 8 километри северо-западно од Лерин и 21 километар јужно од ...

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

Опсервер - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

Локално - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

Сител - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

24Инфо - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Земјотрес го стресе островот Гуам

Слободен Печат - 18.11.2019

Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на длабочина од околу 67 километри. Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти ...

Регистриран умерен земјотрес на Гуам

iPortal - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

А1 On - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

Либертас - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Серија земјотреси почувствувани во Битола

24 Вести - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Бриф - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

А1 On - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Телма - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Умерен земјотрес регистриран на Гуам

MakPress - 18.11.2019

Земјотрес со интензитет од 5,6 степени според Рихтеровата скала денеска е регистриран на брегот на Гуам во Тихи Океан, соопшти американскиот Геолошки институт. Епицентарот на земјотресот бил околу 41 километри северозападно од селото Лиго, на ...

Серија земјотреси со епицентар во Грција почувствувани во Битола

MakPress - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Неколку земјотреси во околината на Битола

Фокус - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во битолско, епицентарот во подрачјето Битола - Лерин

Канал5 - 18.11.2019

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Македонија, започнувајќи од вчера и во текот на денешниот ден регистрирала серија на земјотреси, чиј епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола - Лерин во соседна Грција.

Серија земјотреси: Се тресеa Лерин и Битола

PressingTV - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси ја стресоа Македонија

Press24 - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Локално - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

24Инфо - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси во Грција почувствувани во Битола

ТВ21 - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

+инфо - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола

МКД - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Алсат-М - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Нетпрес - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Вчера и денеска серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Слободен Печат - 18.11.2019

Два од нив, од кои едниот утринава во 07:41 часот и вториот вчера во 15:40 часот, се почувствувани во околината на пограничниот премин Меџитлија со интензитет од четири степени според Европската макросеизмичка скала, Серија земјотреси чии епицентри ...

Земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

iPortal - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Либертас - 18.11.2019

– Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси во Грција почувствувани во Битола

4NEWS - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

еМагазин - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси ја тресеа Битола

Тера - 18.11.2019

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје започнувјќи од вчера 17.11.2019 и во ...

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

Опсервер - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси ја погодија Битола

Макфакс - 18.11.2019

Вчера и денеска регистрирани се серија земјотреси со епицентри во пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во Грција, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

СЕРИЈА ЗЕМЈОТРЕСИ ВО БИТОЛА: Најсилниот од 3,3 Рихтерови степени, епицентарот во Грција

Денешен - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола

Вечер Прес - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси почувствувани во Битола, епицентарот во Грција

ММС - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси ја погодија Битола

Точка - 18.11.2019

Вчера и денеска регистрирани се серија земјотреси со епицентри во пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во Грција, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси ја стресоа Македонија

Скопје24 - 18.11.2019

Серија земјотреси чии епицентри припаѓаат на пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во соседна Грција се регистрирани вчера и во текот на денешниот ден, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Серија земјотреси ја погодија Битола

Н.Македонија - 18.11.2019

Серија земјотреси со епицентри во пограничното епицентрално подрачје Битола – Лерин во Грција се регистрирани вчера и денеска, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.