TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шведска прва со електрични патишта за напојување на возила

Телефони.мк - 17.04.2018

Шведска е првата држава во светот што изгради 2 километарски пат за електрично напојување на возилата додека возат. Предноста на овие патишта е што не мора да застануваат возилата за да се напојуваат.

Во Шведска пуштен првиот пат за напојување електрични возила

Слободен Печат - 17.04.2018

Возачите на електрични автомобили во Шведска наскоро ќе може да ги напојуваат своите возила додека патуваат, откако скандинавската земја го направи првиот „електричен пат“. Проектот, поддржан од владата, е во рана фаза и засега се опфатени два ...

Во Шведска пуштен пат за напојување на електрични автомобили

Авто Плус - 16.04.2018

Во Шведска е пуштена во употреба првата дестинација, на која може да го управувате вашиот електромобил, а при тоа да се наполнат неговите батерии Компанијата ERoadArlanda, која е одговорна за изработка и одржување на овој пат, поставува делови со ...

Шведска го доби првиот пат што полни електрични возила

Бизнис Инфо - 16.04.2018

Фото: eRoad Arlanda Главниот град на Шведска, Стокхолм го доби првиот електрифициран пат во светот што ги полни електричните возила, пишува The Guardian . Станува збор за пат долг два километри во близина на аеродромот Arlanda во Стокхолм.

Шведска:Првиот светски електрифициран пат кој ги полни возилата додека се во движење

Порта 3 - 16.04.2018

Во Шведска е отворен првиот пат на светот кој ги полни батериите на електричните автомобили и камиони додека се движат. Свеченото пуштање во сообраќај на т.н eRoadArlandа е направено на 11-ти април 2018, а властите веќе имаат подготвено мапа за ...

Во Шведска пуштен првиот пат за напојување електрични возила

+инфо - 17.04.2018

На средина на линијата на коловозна лента поставени се делови интегрирани во контактни шини. Возачите на електрични автомобили во Шведска наскоро ќе може да ги напојуваат своите возила додека патуваат, откако скандинавската земја го направи првиот ...

Во Шведска пуштен пат за напојување на електрични автомобили

Локално - 16.04.2018

Во Шведска е пуштена во употреба првата дестинација, на која може да го управувате вашиот електромобил, а при тоа да се наполнат неговите батерии Делницата се наоѓа помеѓу Стокхолм и Арланд.