TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

ТВ21 - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

Опсервер - 23.12.2020

– Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоен владиниот Предлог на закон за нов Клинички центар

Фокус - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

24Инфо - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар” за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

Независен - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

Слободен Печат - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар” за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Пратениците ги усвоија измените во законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

+инфо - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар - Филипче очекува поголем квалитет на здравствените услуги

Press24 - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

iPortal - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

А1 On - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

Кајгана - 23.12.2020

Собранието на денешната 28 седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар за социјална заштита и за заштита на децата

Канал5 - 23.12.2020

​Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар" за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

CivilMedia - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Усвоени измените на законите за нов Клинички центар, за социјална заштита и за заштита на децата

Frontline - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

По кратка постапка усвоен Законот за нов универзитетски клинички центар

MakPress - 23.12.2020

Собранието на денешната 28-ма седница, по скратена постапка, го усвои владиниот Предлог на закон за реализација на проектот „Нов Универзитетски клинички центар“ за изградба и ставање во употреба на комплекс на градби.

Пандемија во сенка на ковид-19: Жените не секогаш пријавуваат дека некој дома ги тепа!

Слободен Печат - 22.12.2020

,,Во моментот кога почнав и јас да се однесувам како него, да навредувам, да кршам и малку фалеше да ги удрам најмилите, сфатив дека морам да ставам крај. Не бев тоа јас, не беше тоа јас што го сакам, беше некој друг кој со години се бореше.

МТСП: Прва мобилна апликација за помош и поддршка на жртвите на насилство „Биди безбедна“

Академик - 22.12.2020

„Министерството за труд и социјална политика заедно со UNDP ја креираа првата мобилна апликација за помош и поддршка на жртвите на насилство ,,Биди безбедна“, достапна на три јазици: македонски, албански и ромски.