TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Холандија и недостигаат ѕидари, па затоа почна да прави 3Д печатени живеалишта

Иновативност - 13.06.2018

Холандскиот град Ајндховен до идната година ќе добие пет 3Д испечатени куќи, кои ќе може да се земат под кирија. Со тоа, меѓу другото, ќе се реши проблемот со недостигот од ѕидари, пишува tportal.hr .

Град во Холандија ги создава првите 3Д печатени куќи погодни за живот

Кафе пауза - 12.06.2018

3Д печатењето почна да се применува во многу индустриски гранки, од поправки со течен метал на вселенски летала, до 3Д печатење на живо ткиво. Денес со овие печатачи можете дури да изградите и куќа.

Луѓето во Ајндховен ќе живеат во куќи направени со 3D принтер

Кајгана - 11.06.2018

Холандскиот град Ајндховен нема многу работи со кои може да се пофали освен фудбалскиот клуб ПСВ, но сега тој ќе стане уникатен по една интересна работа – ќе биде првиот град во кој луѓето ќе живеат во куќи кои се направени со 3D принтер.