TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Курир - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ бара пратениците да ги усвојат измените на Законот за игри на среќа

MakPress - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

Предлогот со кој обложувалниците ќе бидат 500 метри оддалечени од училиштата да биде усвоен апелира МФ

Сител - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Бизнис Вести - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Бриф - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Lider - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Либертас - 29.09.2022

4Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира за усвојување на измените на Законот за игри на среќа

Нетпрес - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелира Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни минатата година, законот е ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Слободен Печат - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Опсервер - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

Да се изгласа одалечувањето на обложувалниците од училиштата, апелира Министерството за финaнсии

МКД - 29.09.2022

Министерството за финансии апелира до пратениците што побрзо да се донесат измените на законските одредби за игри на среќа со кои обложувалниците ќе се одалечат на најмалку 500 метри од образовните иниституции, а меѓу другото ќе се зголемат и ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

24Инфо - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

Обложувалниците да се 500 метри оддалечени од училиштата, апелираат од МФ, а Собранието што побрзо да ги усвои измените ...

ММС - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Независен - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Канал5 - 29.09.2022

Измените и дополнувањата на Законот за игри на среќа и за забавни игри, кој е подготвен од Министерството за финансии, е повеќе од една година испратен во Собранието на РСМ и е во собраниска процедура, во прво читање.

Собранието што поскоро да ги усвои измените на Законот за игри на среќа, апелира МФ

360 степени - 29.09.2022

Според новото законско решение се предвидува оддалеченост на објектите во кои се приредуваат игри на среќа и забавни игри да биде најмалку 500 метри од образовни институции, подигнување на критериуми и услови за добивање лиценца и значително ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

OhridNews - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

Предлогот со кој обложувалниците ќе бидат 500 метри оддалечени од училиштата да биде усвоен апелира МФ

24 Вести - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...

МФ апелира да се усвојат измените на Законот за игри на среќа

Во Центар - 29.09.2022

Собранието што побрзо да ги усвои измените на Законот за приредување игри на среќа со кои ќе се обезбеди 500 метри оддалеченост на обложувалниците од училиштата, апелираат од Министерството за финансии, на чиј предлог од јуни лани законот е во ...