TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експертски панел за судбината на реформите во услови на политичка криза

Академик - 25.10.2018

Во рамките на проектот „Детски болести на демократијата“, Асоцијацијата за граѓанска толеранција и соработка организираше експертски панел насловен како „Судбината на реформите во услови на политичка криза“.

Експерти: Недостаток од политичка волја за спроведување на реформите

Алсат-М - 24.10.2018

Реформите кои започнаа последните две децении не беа реални и ефективни, оценуваат експертите во пресрет на претставувањето на новата реформска стратегија наречена “План 18”. Дел од експертите и професорите, некои кои се и изготвувачи на стратегиите ...

Ветингот за судиите – забранет од меѓународната заедница?

Телма - 24.10.2018

Реизборот односно оценката на судиите дали заслужуваат да си ја задржат судиската тога, не била дозволена од меѓународниот фактор, тврди професорката Ана Павлова Данева која е дел од советот за реформи во судството.