TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Само вербално или и формално–како бугарскито радикал Костадинов е непожелен во Македонија

Канал5 - 28.11.2022

Две вербални ноти и една реакција со осуда за само еден месец не допреа до бугарскиот пратеник Костадин Костадинов. Она што го искажа во петокот во Скопје го продолжи и во студиото на бугарската БТВ, каде се пофали дека пред македонските новинари ја ...

Пратеникот-провокатор Костадинов: Секој нормален филолог знае дека македонскиот е дијалект на бугарскиот јазик

Фактор - 28.11.2022

Бугарскиот пратеник Костадин Костадинов, кој на отворањето на Културно-информативниот центар на Бугарија во Скопје го повтори радикалниот став дека Македонија е втора бугарска држава, на бугарската БТВ утринава изјави дека македонскиот јазик е ...

Ѓорчев: Доколку му ставиме црн печат на Костадинов, Бугарија ќе одговори со поригорозна реакција и ќе забрани влез на ...

Локално - 28.11.2022

Ѓорчев: Нашите медиуми не треба да интервјуираат личности како Костадинов Нема што да се коментира, тој е познат националист и со позната реторика. Треба да се игнорираат таквите изјави бидејќи таа реторика трае долго време.

Костадинов: Ми честитаа дека конечно им ја кажав историската вистина „един народ две држави“ сред Скопје

Република - 28.11.2022

Ја кажав историската и реалната политичка вистина во моментов, нешто што во принцип не се случува многу често во Македонија, се пофали пратеникот и лидер на бугарската партија „Преродба“ Костадин Костадинов во интервју за БТВ, откако за време на ...

Костадинов: Во Скопје ја кажав историската вистина

Локално - 28.11.2022

Пратеникот и лидер на бугарската партија „Преродба“ Костадин Костадинов продолжува со своите контроверзни изјави во однос на С. Македонија. „Ја кажав историската и реалната политичка вистина во моментов, нешто што во принцип не се случува многу ...

КОВАЧЕВСКИ ЖЕСТОК: Политичари како Костадинов и Џамбаски не се пожелни во државава

Пулс24 - 28.11.2022

Премиерот Димитар Ковачевски ја осуди вчерашната изјава на бугарскиот пратеник и лидер на политичката партија „Преродба“ – Костадин Костадинов, кој при отворањето на Бугарскиот културен центар во Скопје изјави дека Бугарија и Македонија треба да се ...

Власта, и при свиткана кичма, не успева да ги подобри односите со Бугарија

Алфа - 27.11.2022

Никакво подобрување во билатерални односи Скопје-Софија нема, туку има само влошување. Бугарија си ја тера 150-годишната стратегија да покаже дека македонскиот народ е со бугарски корења, а македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот, дециден е ...

Нова провокација на Костадин Костадинов: Секој нормален филолог во светот знае дека македонскиот јазик е дијалект на ...

Република - 28.11.2022

Бугарскиот пратеник Костадин Костадинов, кој на отворањето на Културно-информативниот центар на Бугарија во Скопје рече Македонија е втора бугарска држава, сега изјави дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот.

Костадинов за БТВ: Во Скопје ја кажав вистината, македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот

Press24 - 28.11.2022

Пратеникот и лидер на бугарската партија „Преродба“ Костадин Костадинов продолжува со своите контроверзни изјави во однос на С. Македонија. „Ја кажав историската и реалната политичка вистина во моментов, нешто што во принцип не се случува многу ...

Костадинов: Се разбира дека Македонија е втора бугарска држава, ми велат среде Скопје сум ја кажал вистината

Zoom - 28.11.2022

Пратеникот и лидер на бугарската партија „Преродба“ Костадин Костадинов продолжува со своите контроверзни изјави во однос на С. Македонија. „Ја кажав историската и реалната политичка вистина во моментов, нешто што во принцип не се случува многу ...

Пратеникот и лидер Костадин Костадинов: македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот

4NEWS - 28.11.2022

Пратеникот и лидер на бугарската партија „Преродба“ Костадин Костадинов продолжува со своите контроверзни изјави во однос на С. Македонија. „Ја кажав историската и реалната политичка вистина во моментов, нешто што во принцип не се случува многу ...

Костадинов: Им ја кажав историската вистина „един народ две држави“ сред Скопје

24Инфо - 28.11.2022

Ја кажав историската и реалната политичка вистина во моментов, нешто што во принцип не се случува многу често во Македонија, се пофали пратеникот и лидер на бугарската партија „Преродба“ Костадин Костадинов во интервју за БТВ, откако за време на ...

ВО СКОПЈЕ ЈА КАЖАВ ИСТОРИСКАТА ВИСТИНА Костадинов продолжува да провоцира, „македонскиот е дијалект на бугарскиот“

+инфо - 28.11.2022

Какви територијални претензии кажав кон Македонија, освен што кажав дека во земјата живеат луѓе кои се сметаат себеси за Бугари, кои зборуваат бугарски јазик, дека ние зборуваме ист јазик како и луѓето во Македонија.

Нова провокација од костадинов: македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот

24 Вести - 28.11.2022

Бугарскиот пратеник Костадин Костадинов, кој на отворањето на Културно-информативниот центар на Бугарија во Скопје рече Македонија е втора бугарска држава, сега изјави дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот.