TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците прогласија вонредна состојба на Земјата: Ни се заканува невидено страдање

Кајгана - 06.11.2019

Повеќе од 11.000 научници од 153 земји прогласија вонредна климатска состојба на Земјата, предупредувајќи дека ни се заканува „невидено страдање“ ако итно не се преземат мерки за зачувување на биосферата.

Светски научници предупредија на апокалиптични сценарија поради климатските промени

Репортер - 06.11.2019

Повеќе од 11.000 научници од 153 джави прогласија вонредна состојба поради климата. Тие предупредуваат дека светот може да му се случи невидена закана, ако итно не се превземе акција за зачувување на биосферата.

Научници прогласија вонредна состојба на планетата Земја

Алсат-М - 06.11.2019

Повеќе од 11.000 научници од 153 земни прогласија вонредна состојба за климата предупредувајќи дека тоа може да донесе „несогледливи страдања“ ако итно не се преземе акција заради зачувување на биосферата.

Вонредна состојба на Земјата: Сериозните промени се случуваат многу брзо и итно мора да се реагира

Точка - 06.11.2019

Повеќе од 11.000 научници од 153 држави прогласиле вонредна состојба за климата предупредувајќи дека тоа може да донесе до досега “невидени страдања“ доколку итно не се преземе акција поради зачувување на биосферата.

Човештвото пред климатска криза – предупредување од 11.000 научници ширум светот

Денар - 06.11.2019

Човештвото се соочува со „климатска криза“, пишува во драматичното предупредување на 11.000 научници од 153 земји, повикувајќи да се ублажи и да се преусмери климатската криза. Меѓународната федерација на научници и истражувачи предупредува дека на ...

ПОВЕЌЕ ОД 11.000 НАУЧНИЦИ ПРЕДУПРЕДУВААТ: Светската популација многу ќе страда поради климатските промени

Слободен Печат - 05.11.2019

Тие велат дека нема време за губење, како и дека климатската криза стигнала многу побрзо од што поголемиот дел на научниците очекувале. Светската популација ќе се соочи „неизмерно патење поради климатската криза“, доколку не се извршат големи ...

Сериозно предупредување од 11 000 научници : На човештвото му се заканува незамисливо страдање

Канал5 - 05.11.2019

Повеќе од 11.000 научници од 153 земји прогласија вонредна состојба поради климата, предупредувајќи дека може да донесе „незамисливо страдање“ доколку не се преземе итна акција за зачувување на биосферата.

Драматично предупредување од научниците: Човештвото е пред „климатската криза”

Вечер Прес - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза” пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Човештвото пред „климатската криза“ – предупредување од 11.000 научници ширум светот

А1 On - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Човештвото пред „климатската криза“ – предупредување од 11.000 научници ширум светот

Независен - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Човештвото пред „климатската криза“ – предупредување од 11.000 научници ширум светот

Нетпрес - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Климатските промени се одвиваат побргу отколку што научниците очекувале

Денешен - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Човештвото пред „климатската криза“ – предупредување од 11.000 научници ширум светот

Локално - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Меѓународен сојуз на научници и истражувачи предупредува дека на човештвото му се заканува „климатска криза“

iPortal - 05.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Човештвото пред „климатската криза“ – предупредување од 11.000 научници ширум светот

MakPress - 06.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.

Човештвото пред „климатската криза“ – предупредување од 11.000 научници

USB - 06.11.2019

Човештвото е пред „климатска криза“ пишува во драматично предупредување на 11.000 научници од 153 земји кои повикуваат климатската криза да се ублажи и да се смени, објави денеска технолошката американска интернет страница ЦНЕТ.