TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сали: Чекаме уште четири други извештаи за да преземеме мерки кај сите клиники

24 Вести - 28.10.2022

Чекаме уште четири други извештаи за да преземеме мерки кај сите клиники. Врз основа на добиените извештаи и заклучоци од фондот ние ќе преземеме соодветни мерки и тоа би значело разрешување, казнување на директорите доколку се установи дека тоа е ...

На Детската клиника имало неправилности при исплата на дежурства, Сали ги чека и другите анализи и најавува разрешување или казнување на директорите

360 степени

Сали: Ќе се казнат или разрешат директорите доколку влијаеле во формирање на платите во Клиниките

Локално

Италијанска фирма бара 8,5 милиони евра затоа што не изгради Клинички центар во Скопје

МКД

СЕ ИСПИТУВААТ ПЛАТИТЕ НА 5 ДИРЕКТОРИ НА КЛИНИКИ Ако некој сам си ја покачувал, ќе биде казнет

+инфо

Се испитуваат платите на директорите на Детска клиника и четири други. Ако сами си ги покачувале ќе има разрешувања или казни

Либертас

Сали: Ќе ги разрешиме или казниме директорите доколку под нивно влијание се формирале платите

Press24

Фокус ММС Вечер Прес Република MakPress

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

Канал5 - 28.10.2022

Како Министерство за здравство сме организирани со правници да ја разгледаме можноста да се намали казната од околу 8,5 милиони евра на италијанската компанија за изградба на новиот Клинички центар, вели министерот за здравство Беким Сали.

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

Либертас

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

24Инфо

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар, Сали апелира да не се бараат информација колку ќе биде оштетена државата

Курир

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

Н.Македонија

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

Сител

Се разгледува можност да се намали казната за неизградениот Клинички центар

Вечер Прес

Бриф Во Центар Фокус Lider MakPress

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки доколку некој влијаел во формирање на платите во Клиниките

Опсервер - 28.10.2022

Ќе преземеме соодветни мерки, односно ќе ги разрешиме или казниме директорите доколку под нивно влијание се формирале платите, вели министерот за здравство Беким Сали во одговор на новинарско прашање.

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки доколку некој влијаел во формирање на платите во Клиниките

Алсат-М

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки

Канал5

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки доколку некој влијаел во формирање на платите во Клиниките

24Инфо

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки доколку некој влијаел во формирање на платите во Клиниките

ТВ21

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки доколку некој влијаел во формирање на платите во Клиниките

Сител

Сали: По увидот на ФЗОРМ ќе преземеме соодветни мерки доколку некој влијаел во формирање на платите во Клиниките

Бриф

4NEWS