TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Apple ја купи апликацијата Shazam, ќе биде достапна без реклами

Кајгана - 25.09.2018

Компанијата Apple успешно го комплетираше купувањето на популарната апликација Shazam, која се користи за идентификување на песни. Apple сега и официјално потврди дека го купија Shazam и нивниот тим за 400 милиони долари уште во декември, меѓутоа ...

Apple го купи Shazam за 400 милиони долари

Кајгана - 25.09.2018

Американската компанија Apple објави дека и официјално е завршено преземањето на популарната апликација за препознавање на музика, Shazam. Купувањето на апликацијата од страна на Apple беше најавено уште во декември, но поради одредени проблеми ...

„Епл“ и официјално ја презеде „Шазам“

Макфакс - 25.09.2018

„Епл“ деновиве го доврши преземањето на „Шазам“. За преземање на апликацијата и тимот на „Шазам“, „Епл“ издвои 400 милиони долари. Процесот не беше довршен сѐ досега, бидејќи се чекаше на службено одобрување на регулаторот на Европската Унија.

„Епл“ ја купи апликацијата за препознавање песни „Шазам“ и најави дека ќе ја направи без реклами

Радио МОФ - 25.09.2018

„Епл“ успешно го заврши купувањето на „Шазам“, популарната апликација за препознавање на песни. Компанијата потврди дека ја купила апликацијата и нејзиниот тим за 400 милиони долари во декември минатата година.

Apple ја купи апликацијата за препознавање песни Shazam

Иновативност - 25.09.2018

Apple конечно ја комплетираше аквизицијата на апликацијата за препознавање песни Shazam. Апликацијата базирана во Лондон им овозможува на корисниците да го приближат паметниот телефон до изворот од каде што допира музика и да им каже за која песна ...

Apple ја заврши зделката за преземање на Shazam

Телефони.мк - 24.09.2018

Apple доби одобрение од Европската Комисија од антимонополските тела со што заврши делот од регулаторите за преземањето на сервисот за препознавање на песни Shazam. Откако двете компании се договорија за финансиските детали, преостанаа само правните ...

Apple го купи Shazam за 400 милиони долари

Шеталиште - 25.09.2018

Американската компанија Apple објави дека и официјално е завршено преземањето на популарната апликација за препознавање на музика, Shazam. Купувањето на апликацијата од страна на Apple беше најавено уште во декември, но поради одредени проблеми ...

Apple и официјално го презеде Shazam

USB - 25.09.2018

Apple деновиве го доврши преземањето на Shazam. За преземање на апликацијата и тимот на „Шазам“, „Епл“ издвои 400 милиони долари. Процесот не беше довршен сѐ досега, бидејќи се чекаше на службено одобрување на регулаторот на Европската Унија.

Spotify го зголеми тројно лимитот за слушање песни во офлајн режим

Стандард - 23.09.2018

Spotify е популарна услуга која се користи секојдневно од десетици милиони корисници. Креаторитена програмата прават многу напор да се осигураат дека нудат нешто поинакво и привлечно за своите клиенти.

Spotify тројно го зголеми лимитот за офлајн слушање музика

USB - 24.09.2018

Ако имате премиум сметка музичката стриминг услуга Spotify, добро е да знаете за ново интересно подобрување кое дефинитивно ќе ви се допадне. Излезе дека креаторите на музичката услуга одлучија да го зголемат бројот на песните што ги преземате за ...

Spotify го зголеми тројно лимитот за слушање песни во офлајн режим

Локално - 24.09.2018

Spotify е популарна услуга која се користи секојдневно од десетици милиони корисници. Креаторитена програмата прават многу напор да се осигураат дека нудат нешто поинакво и привлечно за своите клиенти.